SNØ: Mens uværet herjer langs kysten er det (foreløpig) ganske idyllisk i innlandet. På Bjåen er det kommet rundt en meter snø. Foto: Ragnhild Bjåen

KRISTIANSAND: Det opplyser vegtrafikksentralen til fvn.no.

Kraftig snøvær gjorde at det ble innført kolonnekjøring langs riksveg 9 tidligere i dag. Ragnhild Bjåen ved Bjåen fjellstoge var en av dem som ble stående i kø på vei fra Hovden og hjem til Bjåen.— Det tok sin tid å komme seg hjem, men været var ikke altfor ille. Før i dag var det ganske tett, men føykja ga seg utover kvelden, sier Bjåen.

20 centimeter snø

Hun anslår at det har kommet om lag 20 centimeter snø i løpet av dagen og at snødybden nå er på rundt en meter.

Det var i kveld greit vinterføre langs riksvei 9. I løpet av ettermiddagen og kvelden har det være flere mindre trafikkuhell i Agder, men ingen som har ført til personskade. Ved Flikka havnet et vogntog i grøfta og senere på kvelden kjørte en bilist av veien i Birkenes.

Melding om trefall

Ifølge veitrafikksentralen skal det være gode forhold langs veiene i hele Agder.

— Det er ikke meldt om spesielt glatte veier. Vi har fått meldinger om trefall en del steder, men dette har ikke ført til stengte veier. Når Emil begynner å dra seg til utover natta vil jeg tro det kommer litt flere meldinger, sier vaktoperatør Ellen Lunde Rennesund ved veitrafikksentralen.