KRISTIANSAND: Tirsdag kveld diskuterer oppvekststyret i Kristiansand kommune skjebnen til Mosby skole. De fleste partiene forteller at gruppene er delte. Men både Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Arbeiderpartiet går inn for å legge ned Mosby skole. Dermed er det flertall for å samle grunnskolen i Torridal på Hommeren.

Partiene har imidlertid uttrykt bekymring for at Mosby fratas skolen.

Tiltak på Mosby

— Arbeiderpartiet var delt på midten, men vi har kommet fram til en felles løsning, sier Else Marie Tellefsen (Ap), som gjorde det klart partiet stemmer for nedleggelse av skolen på Mosby. Partiet fremmet et forslag som skal kompensere for skolen Mosby mister, og som skal stå klart når skolen nedlegges.

Forslag går ut på at det skal lages en bydelsmelding, der man på Mosby vurderer en nærmiljøpark, opprettholder gymsalen på Mosby skole som idrettshall og bruker den gamle skolen som grendehus. I tillegg ønsker partiet at det bygges en barnehage på Mosby.

Forslaget fikk tilslutning fra Venstre, Høyre og Frp, og tok i tillegg opp utbedring av skoleveien fra Høietun og separat skolegård i Torridal for de minste og største elevene.

Skuffet på Mosby

Morten Håland fra Mosby nærmiljøutvalg var tydelig skuffet over politikernes standpunkt.

— Det er synd at det blir slik. Jeg føler de har landet på feil konklusjon, spesielt i forhold til de økonomiske vurderingene, der man viser til en innsparing på åtte millioner ved å legge skolen til Hommeren. Det kan jeg ikke se at det er dekning for i sakspapirene, sier han.

— Hva med forslaget om kompensasjon for Mosby?

— Jeg er redd det bare er ord, og at det blir som på Erkleiv der det ikke har skjedd noe av det politikerne lovet, sier Håland.

Glad for Mosby

På Hommeren er det imidlertid stor tilfredshet.

— Først og fremst med at politikerne er så opptatt av hva som skjer på Mosby. Vi er ei bygd, vi ønsker alt godt for Mosby, sier styreleder Vegard Nilsen som er styreleder ved Torridal skole.