KONGO: Lørdag formiddag starter obduksjonen av Tjostolv Moland, som ligger på Ngaliema-sykehuset i Kongo. Det melder Aftenposten.

Én av patologene som skal være med på obduksjonen, er norsk. De øvrige er kongolesiske.

Også tre representanter fra Kripos er på stedet for å overvåke obduksjonen.

Samme sted har det samlet seg et stort norsk pressekorps.

Kripos på plass

To rettsmedisinere og to taktiske etterforskere fra Kripos kom torsdag ettermiddag til Kongos hovedstad Kinshasa for å være med å fastslå årsaken til Molands død.

Kripos og de norske rettsmedisinerne gikk rett i et møte med kongolesiske myndigheter på flyplassen for å forberede arbeidet de skal gjøre i landet.

Håvard Andre Aalmo, nestleder i Kripos' ID-gruppe, uttalte til Aftenposten at han var veldig fornøyd med det første møtet med kongoleserne.

Kripos og de norske rettsmedisinerne dro deretter videre til et nytt møte med kongolesiske myndigheter inne i byen.

Venter med avhør av French

Tjostolv Molands tidligere medfange, Joshua French, håper Kripos kan bidra til å fjerne kongolesiske myndigheters mistanke om at French bidro til Molands død.

Kripos sier det blir flere avhør av French, men fra fengselet får Aftenposten opplyst at disse avhørene ikke starter lørdag.

French har tidligere forklart at han fant Moland død i cellen i Ndolo-fengselet i Kinshasa klokken fire om morgenen søndag 18. august. Han nekter for at han har noe med dødsfallet å gjøre.