Den gamle og ærverdige Tollboden har fått julekåpen på. Foto: Jostein Blokhus
Utenfor alle butikker og frisørsalonger er det vakkert pyntet. Foto: Jostein Blokhus
Også bymuseet Carl Knudsen -gården markerer at det er jul. Foto: Jostein Blokhus
Ingen tvil om at det er jul i Lillesand. Allehånde til venstre, Lillesands Sparebank til høyre. Foto: Jostein Blokhus
Vakkert pyntet er det på alle sentrale plasser i Lillesands bysentrum. Foto: Jostein Blokhus
Strandgata i morgenlys. Foto: Jostein Blokhus
Med gammeldagse "gasslykter" og "istapper" fra takene ser det riktig så vakkert ut. Foto: Jostein Blokhus
Strandgata i Lillesand lever opp til sitt ry som en vakker, liten gate. Foto: Jostein Blokhus

LILLESAND: Aldri før har den lille by ved Blindleia tatt seg så vakkert ut i desemberskrud som i år. I skrivende stund er det bare snøen som mangler. Hvor mange pærer som lyser opp i sentrumsgatene er det ingen som har tall på, men vi tror de utkonkurrerer tallet på innbyggere i kommunen.

— Det er jo vakkert dette, Trine Wilhelmine Rønnevig, leder for handelsstanden. Men det var da veldig til lys. Si oss, når går sikringen?

— Du, dette er leddlys som nesten ikke tar strøm. Så det er ingen fare for sikringene, forsikrer hun.

— Den rene "Jul i Skomakergata" dette. Nå er det bare skomakeren og Tøfflus som mangler?

— Du kan så si. Vi har to julebuer i parkene, og lag og foreninger er blitt oppfordret til å fylle dem med aktiviteter. Så her er det bare å sette i gang, bare de gir en liten beskjed først, sier hun.

All pyntingen er handelsstandens ansvar, og kommunens folk har vært flittige til å få alt på plass. Folk har vært oppi lifter og festet pynt i takskjegget i ukevis. Og resultatet av all innsatsen står det respekt av. Her er juletrær og julestjerner overalt. Lillesand Næringsarealer har gitt at vakkert "tre" formet som julekuler eller kråkeboller. Og inne i rådhusgården står et "engletre", der alle som vil, kan bidra med sitt og bli med i en konkurranse. Mange har alt benyttet seg av det. Og til og med i toppen av havnekrana har det dukket opp en julestjerne.

— Heldigvis har det vært lite ødeleggelser. Men noen har vært borte og "tustet" med paviljongen som lyste så fint. Det må være en oppgave for alle foreldre å be barna la alt stå i fred. Jeg vil ellers anbefale alle å ta noen omveier hjem og til jobb, for det er mye vakkert å se i byen i disse dager, sier Trine Wilhelmine Rønnevig.