MANDAL: – Det irriterer meg noe grassat at Statens vegvesen bare vil planlegge firefelts E 39 på de fem milene mellom Kristiansand og Vigeland. Med den store trafikkveksten vi har sett i denne regionen, vil en smalere vei være utgått på dato omtrent før den står ferdig. Vi snakker tross alt om en stamvei for de neste 100 årene. Det vil også bli langt dyrere å utvide veien senere, sier Åse Michaelsen.

For liten trafikk

Stortingsrepresentanten mener at Statens vegvesen legger for lave trafikkprognoser til grunn når de ikke vil bygge firefelts vei lengre enn til Vigeland.

ENGASJERT: Åse Michaelsen mener Norge har råd til å bygge firefelts motorvei på hele strekningen mellom Kristiansand og Stavanger. Foto: Jarle R. Martinsen

I dag må en veistrekning på årsbasis ha 12.000 bilpasseringer i døgnet før det blir bygd motorvei.På enkelte strekninger på E 39 vest for Vigeland passerer det i dag i snitt ikke flere enn 5000 biler i døgnet.

Ulykkesbelastet

– Statens vegvesen har ikke tatt hensyn til at trafikkveksten på denne veien har vært høyere enn andre steder, og at det er svært stor helgeutfart til og fra Rogaland. Den store tettheten av trailere og ikke minst alle ulykkene, bør også vektlegges, sier Åse Michaelsen.

Fremskrittspartipolitikeren frykter at E 39 mellom Kristiansand og Stavanger skal komme i skyggen av de gigantiske planene for ferjefri stamvei mellom Stavanger og Trondheim.