KRISTIANSAND: — Det var ingen vits å bruke 8-10.000 kroner fra en slunken partikasse på å dra fra Troms til Kristiansand for å gjenta seg selv. I motsatt fall fikk han betale tur og opphold selv, sier partileder for Demokratene, Elisabeth Rue Strencbo fra Vestfold.

Det gjorde ikke Jens Petter Waade, som ble generalsekretær i april i fjor.

Og Demokratene vil ikke bruke tid på å finne en erstatter.

KLAR: Vidar Kleppe vil bli like synlig nasjonalt som Jon Lilletun. Foto: Tore André Baardsen

— Partiledelsen er ypperlig som den er. Vi trenger ingen generalsekretær, sier Vidar Kleppe fra Kristiansand, mangeårig leder etter at han grunnla partiet i 2002, og ny sentralstyremedlem.Han er også listetopp foran stortingsvalget. Navnet hans er også å finne på sjuendeplass i Østfold og femteplass i Vestfold.

— Vi er innstilt på å stille lister i alle fylker, sier Elisabeth Rue Stencbo, en partileder som i følge seg selv jobber gratis i 75 prosent stilling. Hun er også listetopp i Vestfold.

Vidar Kleppe har følgende visjon på egne vegne:

- Verdens beste

— Sørlandet skal tilbake på den rikspolitiske dagsordenen. Der har vi ikke vært siden Jon Lilletuns dager. Jeg er klar til å ta jobben. Stem på meg, og jeg vil være din ombudsmann. Vi har verdens beste partiprogram, i alle fall i Norge.

For å gjøre programmet enda bedre, noe Kleppe tror er vanskelig, har medlemmer lansert en rekke forslag.

SEKRETARIATET: Lise Rickardsen (delvis skjult), Jan A. Falla, Paul Solstrand og Elisabeth Rue Stencbo holder orden på landsmøtet. Foto: Tore André Baardsen

Eksempler i så måte er utvidelse av regjeringen med en rusminister og en sikkerhetsminister. Bruk av fotlenker for at politiet får bedre kontroll over kriminelle miljøer. Innføring av brukerombud i alle kommuner. Alle langtidsledige skal få utredet restarbeidsevne. Staten spanderes førerkort for videregående elever. Avskaffe all bompengeinnkreving, heller øke bensinprisen med én til to kroner literen. Flere rasteplasser for tungtransport.Og, Demokratene vil innføre panteordning på lyspærer og oppheve forbudet mot hjemmebrenning

Alt dette vil partiet, på demokratisk vis, ta stilling til i løpet av helga.

I et innlegg til de nær 130 utsendingene, sa Kleppe at det nå handler om å gjenreise tilliten til det politiske systemet etter at de rødgrønne har sviktet.

— Jonas Gahr Støre, super-Jonas, vil tillate tunge narkomane å røyke heroin. Her gjelder tydeligvis ikke røykeloven, Hva slags menneskesyn er dette? En skam! I dette landet er det nå mulig å heve 20.000 kroner månedlig hos Nav, samtidig som man motarbeider vårt demokrati og vår kristne nasjon. En skam og en skandale!