SKOGSARBEID: Det hadde blitt drevet skogsarbeid i området, der det mandag ettermiddag var røykutvikling som følge av et bål. Foto: Tormod Flem Vegge
Brannvesenet på stedet. Foto: Tormod Flem Vegge

KRISTIANSAND: — Det var studenter som meldte fra om at det kom røyk fra undersiden av broa, sier Erik Johannesen, brannmester ved Kristiansansregionen brann og redning (KBR), til Fædrelandsvennen.

Røykutvikling fra et bål under broa ved rundkjøringen Jegersbergveien/Presteheiatunnelen ved UiA, medførte at brannvesenet rykket ut ved 14.30-tiden.

Hogstarbeid

— Det har blitt drevet hogstarbeid i området, og i den forbindelse har det blitt tent opp et bål. Det er dette bålet vi nå har slukket, sier brannmesteren.

RYKKET UT: Brannvesenet rykket mandag ut for å slukke et bål som skapte røykutvikling, like ved UiA. Foto: Tormod Flem Vegge

Bålet var slukket like før klokken 15.00. ## — Ingen fare

- Kunne flammene fra bålet ha spredt seg?

— Jeg tror ikke det var fare for spredning. Det nødvendig å slukke bålet på grunn av røykutviklingen. Hvis ikke vi hadde slukket dette, hadde det medførte en mengde meldinger til brannvesenet fra forbipasserende, sier Johannessen.