KRISTIANSAND: — Slik samfunnet har utviklet seg, tror jeg ikke på nulltoleranse. Det har heller ikke vært diskutert i kommunen. Vi jobber for at ansatte viser måtehold og holder seg innenfor et akseptabelt inntak av alkohol på arrangementer kommunen står for, sier Steinar Harbo.

I avisen mandag uttalte imam Akmal Ali at voksne, troende muslimer uteblir fra sosiale møteplasser, fordi det nytes for mye alkohol. Han nevnte julebord og avdelingsfester som eksempel.

— Det er en viktig debatt, som ikke bare handler om hvordan muslimer reagerer. Også ansatte med norsk bakgrunn kan reagere på alkoholbruk. Det kan være mennesker som selv har eller har hatt rusproblemer, og også mennesker som har vokst opp med rus i familien.

Ikke sprit

Harbo forteller at Kristiansand kommune har klare retningslinjer i forhold til bruk av alkohol. Det skal ikke benyttes alkohol i arbeidstiden, og utenfor arbeidstiden skal skjenking av alkohol begrenses til to enheter per person. Sprit skal normalt ikke serveres på arrangementer i regi av kommunen. Samtidig skjer det i både kommunen og på andre arbeidsplasser at ansatte på eget initiativ møtes utenom arbeidstid til sosiale treff som for eksempel "fredagspilsen".— Vi ser svært positivt på sosiale arrangementer på fritiden. Det skal imidlertid ikke distribueres invitasjoner med et alkoholfokusert innhold over kommunenes distribusjonssystem.

Liten pågang

Kristiansand kommune har et AKAN-utvalg, arbeidslivets kompetansesenter for avhengighetsproblemer. I hver sektor er det AKAN-representanter som jobber innenfor dette feltet. Kommunen har 6500 ansatte, og antallet som tar kontakt med AKAN er ifølge Harboe svært lavt.

— Hvis vi tenker at kommunalt ansatte representerer et gjennomsnitt av befolkningen, er det få henvendelser. I befolkningen er antallet som sliter med alkoholproblemer prosentvis mye høyere enn det vi registrerer blant våre ansatte, uten at vi vet hvorfor.

Alkoholfritt alternativ

Akmal Ali er ansatt i Aker Solutions. Kommunikasjonssjef Kristin Wallem Timenes opplyser at bedriften har klare retningslinjer i forhold til alkoholservering på sine tilstelninger.

— På julebord og sommerfest serveres alkohol til maten. Vi har alltid et alkoholfritt alternativ. Etter maten må hver enkelt selv kjøpe det de skal drikke. Bedriften tilstreber å legge til rette slik at flest mulig opplever arrangementene våre som inkluderende.

Bevisstgjøring

Personalsjef Jan-Erik Narvesen i Hennig-Olsen Is legger ikke skjul på at alkoholbruk i forbindelse med bedriftens arrangementer iblant er tema.

— Noen har uttrykt at de ikke vil delta, fordi det serveres alkohol. Men det kan like gjerne komme fra etnisk norske ansatte som fra personer med annen bakgrunn. Jeg oppfatter ikke dette som noe stort problem. Vi har en intern policy på hvordan vi skal opptre i sosiale sammenhenger, og forsøker å være bevisst på at ingen skal kjenne seg utestengt fra våre arrangementer.