KRISTIANSAND: Det var en 44 fots Sunseeker som sto i full fyr i Justvik båthavn i vår. Brannen skadet også en seilbåt som lå like ved, samt en mindre jolle. Nå har politiet lagt saken på vent, men etterforsker Kristin Walin forteller at politiet jobber ut fra at det ligger noe kriminelt bak brannen.

— Politiet har undersøkt båten og det er ikke funnet noen tekniske feil. Vi jobber ut fra at brannen er påsatt eller har oppstått etter at noen andre har vært på åstedet, sier hun.

Politiet fant blant annet noen tomme ølbokser og flasker i båten. Dette har politiet undersøkt, men det har ikke gitt resultater og politiet står derfor fortsatt uten mistenkte i saken.— Det som er av spor har vært undersøkt, sier jurist i saken Johan Martin Kile, og tilføyer at det var ting i båten som tydet på at det hadde vært folk om bord rett før den begynte å brenne.

Etterforskningen av brannen er ferdig og saken skal nå påtalebehandles. Når dette skjer, kan ikke juristen gi et konkret svar på. Båten er heller ikke lenger i politiets hender, da den er ferdig undersøkt. Ryktene svirret om mulig forsikringssvindel, men etterforsker Walin avkrefter dette.

— Vi har ingen mistanke om at eieren er involvert i noe kriminelt, sier hun, og forteller at forsikringsselskapet ikke har kommet med noen innvendinger mot eieren angående utbetaling av forsikringspenger.

Politiet ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.