MANDAL: En lørdag i februar ble en politipatrulje oppmerksom på at det ble avfyrt en rakett i Mandal sentrum. Deretter gikk en person inn i en personbil, og en politistudent gikk bort og ba vedkommende komme ut.

Studenten begynte å avhøre denne mannen, som er sønnen til den tiltalte 48-åringen. Faren oppsøkte da politibilen hvor en politibetjent snakket i telefonen.

Mistet balansen

48-åringen ba henne komme ut, mens politikvinnen sa hun måtte avslutte samtalen. Da politibetjenten kom ut var 48-åringen amper, høylytt og ba henne vise tjenestebevis og bilde.

Hun påla 48-åringen å holde seg unna avhøret av sønnen, men gikk selv dit. Tiltalte fulgte da etter henne og la en hånd på hver av hennes skuldre/overarmer og dyttet henne slik at hun mistet balansen og måtte ta et skritt tilbake for å gjenvinne denne.

Jævla politiaspirant

— I tilknytning til dette kom han med flere ukvemsord mot henne og uttalte blant annet "jævla politiaspirant" og "jævla rauhål", heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

- Så faren bli dyttet

Tiltalte har forklart at sønnen ble dratt ut, og at han selv ble dyttet med begge hender av studenten. Han gikk så for å snakke med politibetjent som satt i bilen om dette, men erkjenner ikke fysisk kontakt.

Datteren, som kjørte bilen, har også forklart at faren ble dyttet, men at han ikke dyttet noen. Politiskolestudenten har forklart at hun så 48-åringen dytte kollegaen, og benekter at hun selv hadde fysisk kontakt med ham.

Beruset

— Begge tjenestekvinnene oppfattet tiltalte som beruset, og at han opptrådte på en svært amper og høylydt måte, heter det videre i dommen.

Selv erkjenner mannen at han var påvirket etter å ha drukket øl. På bakgrunn av dette dømmes 48-åringen for å ha hindret tjenestehandling med vold.

Straffen settes til 18 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Sakskostnadene settes til 2000 kroner.