Si din mening nederst i artikkelen og stem i avstemningen til høyre.

TVEDESTRAND: — Dette er jo tatt helt ut av proporsjoner. Slik kritikk tar fokus bort fra det som egentlig skjedde på Lyngør, en verdig 200-årsmarkering, sier ordfører i Tvedestrand, Jan Dukene.

Fylkesmannen i Aust-Agder, Øystein Djupedal, var kledd i et uformelt sommerantrekk under 200-årsmarkeringen av slaget på Lyngør fredag 6. juli. Det skilte seg markant fra de stivpyntede uniformene hos flere av de andre inviterte. Det melder Tvedestrandsposten. Djupedal har i dagene etter fått kritikk for valget av antrekk.

Dukene satt til venstre for Djupedal under seremonien, korrekt antrukket i stram grå dress og ordførerkjede.

— Jeg synes han har fått ufortjent mye pepper for dette. Han gjør en fantastisk jobb i og for fylket, også begynner folk å henge seg opp i slikt. Markeringen var fantastisk også er klærne hans som får oppmerksomhet. Det synes jeg er feil, sier ordføreren.

Feilvurdering

— Det var helt klart en feilvurdering. Det var den ene dagen i året jeg valgte å ikke gå med mørk dress. Men jeg ser jo av bildene i etterkant at jeg burde valgt annerledes, sier Djupedal til Fædrelandsvennen.

Han forklarer at han hadde på seg en pen og lys sommerdress på morgenen, og skiftet til et mer uformelt antrekk før han reiste ut til Lyngør for å delta på selve seremonien.— Vi hadde bedt våre gjester om å stille i pent sommerantrekk, og det gjorde jeg selv. Jeg ønsket ikke å stå som den eneste i dress når vi hadde bedt gjestene om noe annet. Da jeg ankom Lyngør var det for sent, jeg hadde jo lagt igjen dressen hjemme, sier Djupedal.

Ifølge Djupedal fikk han ingen kommentarer eller blikk under selve seremonien, og hevder selv at det ikke la noen demper på arrangementet.