KRISTIANSAND: — Det ringte på ytterdøra. Da jeg gikk for å åpne, hadde de allerede åpnet døra og det kom en i springfart mot meg. Det var tre menn. De to som sto utenfor hadde balltre, sier Willumsen til Fædrelandsvennen.

Den ene mannen slo henne med knytteneven. Resultatet ble flere brudd i venstre side av ansiktet som hun opererte på sykehuset i august.

SLÅTT: Sonny Willumsen fotografert rett etter at hun ble slått. Resultatet ble flere brudd i kinnet, og hun måtte operere skadene på sykehus. Foto: Privat

— Samboeren min prøvde å få dem vekk. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde skjedd hvis han ikke hadde vært der, sier Willumsen om samboeren Jon Atle Tigerstedt.Han kom raskt til da han hørte Willumsen ropte, og trev med seg en gammel bajonett han hadde arvet. Han gikk ut i døra og ringte politiet, samtidig som han holdt bajonetten som forsvar.

Så forsvant mennene, og 28-åringen ble kjørt til legevakt. Hendelsen skjedde om kvelden søndag 24. juli i fjor i parets hus i Tveit, som de flyttet inn i tre uker tidligere, etter å ha bodd i sentrum.

— Jeg som trodde vi skulle få det fredelig på landet, sier Willumsen.

Dømt til fengsel

Dagen etter ble en 39 år gammel mann pågrepet, avhørt og siktet for episoden. Forrige uke kom rettssaken opp for Kristiansand tingrett. Kristiansandsmannen blir straffet med seks måneders fengsel for voldsepisoden, for overtredelser av vegtrafikkloven og et tyveri. 39-åringen må også betale 41.187 kroner i erstatning og oppreisning til Willumsen.

Jeg hadde gruet meg til å møte ham igjen, men det var ikke så ille som jeg hadde trodd

Mannen erkjente i retten at han hadde slått Willumsen, men forklarte at han følte seg truet. Han hevdet også at han hadde vært alene og bar på en kjepp for å forsvare seg mot hundene, siden han var redd for dem.

— Retten fester ikke lit til tiltaltes forklaring, men legger forklaringen til fornærmede og Tigerstedt til grunn, heter det i dommen.

— Det var en lettelse å få rettssaken overstått. Jeg hadde gruet meg til å møte ham igjen, men det var ikke så ille som jeg hadde trodd, sier 28-åringen.

Også en nabo så at det kom to eller flere menn.

Mannen er tidligere straffedømt for voldskriminalitet, tyveri og narkotikaovertredelser. Kristiansand tingrett la i skjerpende retning vekt på den tidligere domfellelsen for vold.

— Videre er det skjerpende at tiltalte oppsøkte fornærmede på bopel sammen med flere, dette forsterkes ytterligere av den forutgående massive og til dels truende pågangen han over flere dager hadde overfor fornærmede både på telefon, sms og Facebook, skriver tingrettsdommer Marit Thorvaldsen.

Klammeri på byen

Sonny Willumsen forteller at det hele startet på byen noe tidligere på sommeren. Hun traff på mannen og de to begynte å krangle. Det endte med at Willumsen «klabbet til» mannen, men det er uklart om hun traff.

- Angrer du på at du slo mot ham?

— Nei. Jeg sto opp mot en som har truet oss veldig lenge. Jeg var så vidt borti ham, svarer hun.

Kristiansand tingrett mente det var tilstrekkelig å konstatere at det skjedde noe mellom de to denne kvelden, og at de i forkant hadde mistillit til hverandre.

— Siden da ble jeg truet på Facebook og på meldinger i over en uke. Jeg tipper jeg hadde 150 ubesvarte anrop på mobilen, men jeg tok den ikke, sier Willumsen, som nå står frem med sin historie for å råde kvinner som blir utsatt for trusler om å melde ifra til politiet tidlig.

- Det er for galt at noen skal sitte og være redde. Man må stå opp mot folk som tråkker på deg. Jeg nekter å la det være en del av livet å skulle se meg over skulderen, sier Willumsen.

Vil stole på systemet

Hun innrømmer imidlertid at hun ble skremt av episoden.

— Man blir jo litt skvetten. Men jeg kan ikke tillate meg å være redd. Kanskje det at jeg står frem får andre til å si ifra, sier hun.

Enkelte snakket om hevn for episoden, men Willumsen valgte i stedet å gå til politiet.

Jeg angrer ikke det spor på at jeg ikke unnskyldte meg for ting jeg ikke hadde gjort

— Jeg er veldig glad for at jeg gjorde det. Jeg angrer ikke det spor på at jeg ikke unnskyldte meg for ting jeg ikke hadde gjort, sier hun.

Nå føler hun en lettelse over at saken er ferdig, og skal ta opp igjen studiene til å bli hundeinstruktør, et kurs hun gikk glipp av i sommer på grunn av skadene.

— Jeg kjenner smerten ennå, men det er verre når det er kaldt. Men det begynner å komme seg, sier hun, men medgir at hun fortsatt tenker på det som skjedde innimellom.

— Det har vært en tung høst. Men nå ser jeg lyst på det, og det skal bli deilig å få en ny sommer i huset så vi kan knytte bedre minner til det, sier hun.