FARSUND: En 18 år gammel mann fra Flekkefjord er dømt til fengsel i 90 dager og må dekke saksomkostningene etter kraftige angrep på to menn i Flekkefjord natt til søndag 20. november i fjor.

Skallet ned uten forvarsel

Det hele startet da 18-åringen spurte et av ofrene, som sto og snakket med noen kamerater, om hva han het og hvor han bodde.

— Tiltalte ble etter hvert svært aggressiv og ble stående helt opptil fornærmede. Uten forvarsel skallet han mot fornærmede, heter det i dommen fra Lister tingrett.

Mannen ble truffet i panna, men skallingen var ikke hard.

— Tiltalte gikk så bak fornærmede, tok ham rundt halsen og la ham ned i bakken, skriver sorenskriver Tor Tønnessen.

Fikk skomerke i panna

Deretter sparket 18-åringen ham i halsen mens han lå nede. Offeret har forklart at han ble svært redd. 18-åringen ble så dratt bort av en annen person mens offeret forlot stedet.

Enda en annen mann kom til og holdt ham som hadde hjulpet det første offeret nede i bakken. Mens han ble holdt nede, sparket 18-åringen ham hardt i panna.

— Fornærmede har forklart at han hadde merke etter skoen i panna og at han var øm i fire-fem dager etter han ble sparket, heter det i dommen.

Husker ingenting

Retten mener handlingen var alvorlig og hadde et stort skadepotensial.

— Det er også skjerpende at volden ble utøvd i det offentlige rom; i tilknytning til et utested, nattestid, og blant personer som var beruset, skriver retten.

I formildende retning vektlegger retten at 18-åringen har erkjent straffskyld og har forklart at han ikke husker noe av det som skjedde.