MANDAL: Klokken 11. 02 onsdag fikk politiet melding om innbrudd i en privat bolig i Giertsens gate nær Solborg Hotell i Mandal. Lensmann for Audnedal og Marnardal, Jan Arild Wigemyr, dro selv ut til stedet sammen med en kvinnelig kollega.

— Det var knust et vindu i inngangsdøra da vi kom. Huseieren fortalte at han hadde funnet kvinnen i hagen, og han tok vare på henne inne i huset til vi kom, forteller Wigemyr.

Slåsskamp

Inne i huset skal den 41 år gamle kvinnen, som er en kjenning av politiet, ha oppført seg rolig. Men da en politipatrulje, som kom ut til huset litt etter Wigemyr og kollegaen hans, ville ransake henne på vei fra huset til politibilen, satte kvinnen seg kraftig til motverge.

— Patruljen oppdaget at hun var i besittelse av narkotika, og det ble rene slåsskampen ute på plenen da hun ikke ville gi fra seg det hun hadde av amfetamin og hasj. Kvinnen hylte og skjelte, og måtte legges i bakken. Deretter ble hun satt med håndjern i politibilen, forteller Wigemyr.

Prøvde å svelge narkotika

Fordi kvinnen hadde prøvd å svelge noe av narkotikaen ute på plenen, ble hun fremstilt for legen for en sjekk før hun ble brakt til arresten.

— Her skal hun avhøres når hun blir litt klarere. Hun var ruset da vi pågrep henne. Vi vil også ransake boligen hennes før avhøret, sier Wigemyr.

Han forteller at kvinnen nå er anmeldt for innbruddsforsøk og for besittelse av narkotika.