KRISTIANSAND: — Vi har mye å være stolt av. Jeg synes vi skal bygge videre på det, sier ordfører Arvid Grundekjøn.

En fersk rapport fra Agderforskning peker på at Agder mangler en tydelig ledelse. Professor Victor D. Norman mener Kristiansand bør ta lederrollen.

Grundekjøn har tidligere blitt oppfordret til å ta lederrollen i Agder, også av Victor D. Norman. Han mener Kristiansand bidrar med mye som resten av landsdelen har glede av. Han peker på kulturen gjennom Kilden, kunnskap gjennom Universitetet i Agder og kompetanse gjennom Sørlandets Kompetansefond.

Suksess

— Dette er prosesser som har vart i mange år, og som har munnet ut i suksess. For Kristiansand har finansieringen av Kilden, Cultiva og kompetansefondet vært enorme økonomiske løft, sier Grundekjøn.

Han mener landsdelen også har kommet langt innen samarbeid på samferdselssektoren.

— Vi er enige om veiprosjekter, og har her et samarbeid som gir ledelsessignaler, sier Grundekjøn. Ordføreren mener Kristiansand leder mye, og at han gjennom ordførervervet har mange oppgaver i landsdelen. Han nevner representantskapet i Kilden, ledelse av bypakkegruppen og at han nå skal lede en Node-delegasjon til Houston.

- Overfladisk

Ordføreren har ikke lest rapporten. Det han får gjengitt fra Fædrelandsvennen synes han ikke treffer med sin virkelighetsbeskrivelse.

— Det blir overfladisk og lite konkret. Jeg har ikke så sansen for dem som sier at noe må gjøres, uten å peke på hva som må gjøres. Jeg liker å ta lederrollen, men jeg synes forskerne må være mer detaljerte og konkrete, fortsetter Grundekjøn.

Kristiansandsordføreren har sansen for at det offentlige skal være en tilrettelegger, og trenger ikke nødvendigvis å være så synlig.

— Jeg kan ikke se at vi er "helt på trynet". Vi er gode på kultur, kunnskap og samarbeider godt innen samferdsel. La oss tenke konstruktivt og bygge ut fra det, sier Grundekjøn.