VENNESLA: Geir Rekvik (55) fra Drangedal, som var ansatt i selskapet Opp kraftledningstjenester, døde under montering av nye kraftmaster.

— Rapporten er trolig ikke ferdig før i slutten av januar. Da vil den bli sendt fra vår saksbehandler i Lyngdal til Opp, med kopi til politiet, forteller direktør Arve S. Christophersen i Arbeidstilsynet region sør.

Han sier det fortsatt er viktig forhold som må avklares. Det er kontakt mellom avdelingen i Kristiansand og det tekniske miljøet i Trondheim.

— Det er et springende punkt omkring hjullasteren, om vi anser det som et lovbrudd i henhold til maskinforskriften, sier Christophersen.

Usikkerheten knytter seg til om hjullasteren som ble brukt under monteringen skulle hatt en såkalt slangebruddsventil. Løftebommen på maskinen deiset i bakken da hydraulikkslangen røk. Det var trolig årsaken til dødsulykken.

— Vi må være helt sikre når vi konkluderer i vår rapport, for det kan ha økonomiske konsekvenser. Vår jobb kan ha stor betydning i spørsmålet rundt ansvarsforholdet i denne saken, sier han.