DOMBÅS: Det skriver Lindesnes Avis fredag kveld. Kim Tallaksen Halvorsen forteller til avisen at han egentlig bare en enorm lettet for at det faktisk gikk så bra som det gjorde.

Selv fikk han hjernerystelse, mens broren Markus har brukket ryggvirvel og blir behandlet ved Oslo universitetssykehus.

Ulykkessjåfør innrømmer at han sovnet

LES DEN DRAMATISKE HISTORIEN TIL BRØDRENE I LINDESNES AVIS

Brødrene var på vei til Oppdal med bussen fra Lavprisekspressen da ulykken skjedde. Kim Tallaksen Halvorsen jobber ved Havforskningsinstituttet i Arendal. Broren Markus forteller på Facebook at han akkurat hadde bestått eksamen på universitetet i Italia, og skulle hjem til Mandal søndag eller mandag.

Kunne ikke flytte seg

— Det siste jeg har hørt om min bror er at han mest sannsynlig slipper å operere, sier Kim Tallaksen Halvorsen til Lindesnes Avis.

Like etter ulykken fryktet Kim at brorens situasjon var verre.

– Jeg fant ganske fort ut at min bror ikke hadde det så bra. Han klarte ikke å flytte på seg, og i tillegg hadde han vondt når han pustet, sier Tallaksen Halvorsen til Lindesnes Avis.

Ulykken

Klokken 04.10 natt til fredag mottok politiet meldingen om utforkjøringen på E 6 sør for Dombås. Det var 21 personer i bussen. Politiet opplyser at ni personer er skadet, to av dem alvorlig.

— Bussjåføren har erkjent at han har sovnet og førerkortet er inndratt, opplyser politibetjent Jørn Morten Sletta ved Dombås lensmannskontor til adressa.no.