KRISTIANSAND: 63 år gamle Solveig Gjelstad var akkurat kommet ut av Baneheitunnelen og hadde plassert seg i midtre kjørefelt da det smalt.

Skiltstativet som vanligvis står over fem kjørefelt i Stener Heyerdahls gate, ble revet ned av en lastebil og falt med stor kraft i taket på Gjelstads bil.

— Jeg skjønte ingenting. Jeg lurte på om jeg hadde vært borti noe som jeg ikke hadde sett. Men jeg så ingenting før det smalt, forteller Solveig Gjelstad til Fædrelandsvennen.

- Hadde vært flatklemt

Hun ble såvidt truffet av taket, men det var passasjersiden det gikk hardest utover.

— Heldigvis hadde jeg ikke med meg noen andre i bilen. Da hadde vedkommende vært flatklemt. Jeg kjente bare et lite dunk på høyre side av hodet da taket ble presset ned, sier den 63 år gamle venndølen.Rutene på passasjersiden ble knust.

— Det var glasskår overalt. Jeg ble bare sittende i bilen uten å forstå noenting, men etter hvert kom det en kvinne bort til meg og sa at jeg hadde hatt englevakt. Hun hadde sett det hele og fortalte hva som hadde skjedd, sier Gjelstad.

Passasjersiden på Solveig Gjelstads bil ble most. Foto: Jon Anders Skau

Hjulpet ut av bilen

Venndølen, som skulle besøke venner i Kristiansand sentrum da uhellet skjedde, ble hjulpet ut av bilen av det kvinnelige vitnet.

— Hun satte meg inn i hennes bil, og kjørte meg deretter bort til vennene mine i Henrik Wergelands gate. Jeg snakket også litt med politiet, og skal bli kontaktet av dem igjen, forteller Gjelstad, som medgir at det var en skremmende opplevelse.

— Jeg er fortsatt litt forvirret.

Glemte å ta ned kranen

Lastebilsjåføren hadde kjørt fra nybygget Otra Amfi, om lag 600 meter unna Stener Heyerdahls gate, med kranen delvis oppe. Kranen hektet seg fast i skiltet, og rev dermed ned hele skiltstativet.

GLEMTE: Lastebilsjåføren glemte å ta ned krana, som hektet seg fast i skiltstativet i Stener Heyerdahls gate. Skiltstativet deiset i bakken, og traff personbilen til Solveig Gjelstad i taket. Foto: Martine Haug Nysether

— Han hadde glemt å ta ned kranen. Heldigvis gikk det bra med bilføreren, sier daglig leder Alf Andersen i transportfirmaet Andersen Transport til Fædrelandsvennen.Politiets innsatsleder på stedet, Øyvind Hægeland, kan foreløpig ikke si noe om hvilke konsekvenser uhellet får for lastebilsjåføren.

— Det vil bli opprettet sak, sier Hægeland.

Øystein Aase var en av flere som var vitne til hendelsen. Han mener Solveig Gjelstad var svært heldig som kom fra uhellet uten skader.

— Hun hadde virkelig flaks. Det var bra det ikke satt noen på den andre siden av bilen, den var helt smadret, forteller Aase.