KRISTIANSAND: Tingretten har funnet det bevist at den domfelte i en periode på tre år fra høsten 1996 ved flere anledninger begikk seksuelle overgrep mot venninnen til datteren.

Da jenta var 12 år gammel fortalte hun for første gang til sine foreldre om hva hun var blitt utsatt for. Overgrepene startet da jenta var åtte år.

Den domfelte ble gjort oppmerksom på hva jenta hadde fortalt etter at foreldrene var orientert. Den overgrepsutsatte jenta og hennes familie valgte den gang ikke å anmelde saken.

Ny overgrepssak

I en periode fra våren frem mot sommeren 2010 ble en annen jente på 12 år utsatt for overgrep fra den domfeltes side. Da forholdet ble kjent for familien, ble saken straks anmeldt til politiet. Da dette ved en tilfeldighet ble kjent for jenta som ble utsatt for overgrep først, valgte hun i samråd med familien å anmelde saken.

Kristiansand tingrett slår fast at begge de to fornærmede jentene i sine forklaringer fremstår med stor troverdighet. Ut fra forklaringene, som er gjentatt og viderefortalt uten endringer flere ganger, har jentene fastholdt hva som foregikk, og hva som skjedde da overgrepene fant sted.

Den tiltalte har benektet alt, og mener seg uskyldig dømt.

Store ettervirkninger

Begge de to jentene har, ifølge dommen fra Kristiansand tingrett, fått betydelige ettervirkninger som følge av overgrepene. Retten har lagt vekt på at den domfelte etter hvert opparbeidet seg et tillitsforhold til begge jentene, noe som er straffskjerpende.

Jenta som ble overgrepsutsatt fra hun var åtte år gammel har hatt søvnproblemer, manglende skolemotivasjon, pusteproblemer, blitt mørkredd og tør ikke å ta taxi eller buss alene. Retten viser til at den andre jenta føler skyld fordi hun ikke sa nei.

"Det er tale om svært alvorlige integritetskrenkelser", skriver tingretten i sin dom, og viser til at skadepotensialet ved seksuelle overgrep mot barn er massivt og uoversiktlig.

Retten har dømt tiltalte til å betale 150.000 kroner til hver av de to overgrepsutsatte jentene i oppreisningserstatning.