GABON: — Det har vært en lang og dårlig natt for oss på det norske båtteamet. Jeg tror ingen av oss har sovet i det hele tatt, sier Per Carsten Michelsen, talsmann for det norske teamet i Gabon.

Throttlemann Kurt Åge Olsen ble fredag fraktet til sykehuset med kritiske skader etter en ulykke under andre runde i VM Class 1. Føreren, engelskmannen William Nocker, døde, skriver Class One i en pressemelding på sine nettsider.

— Nå er vi på vei inn på sykehuset, og vet foreløpig ikke noe mer om tilstanden til Olsen, men vi får mer informasjon utover dagen, sier Michelsen fredag formiddag.

Traff noen bølger

Det var Agderpostensom først omtalte saken fredag kveld.

— Det var en ulykke som inkluderte bare én båt, båt nummer ni. Båten traff noen bølger, ble snudd på hodet og fikk store skader, sier pressekontakt for båtracet, Nigel Quilter, til VG Nett.

Arendalsmannen Kurt Åge Olsen holdes i koma etter fredagens ulykke i Gabon. Foto: Tordis Ødbehr (Arkivfoto)

Ulykken skjedde i racets fjerde runde som begynte kvart på fire lokal tid.— Når det gjelder tilstanden til nordmannen, venter vi på en offentlig uttalelse fra Military Hospital, sier Quilter til Fædrelandsvennen.

Holdes i koma

Frode Sundsdal i Norges Båtsportforbund kan fortelle at Olsen blir holdt i koma.

– Vi anerkjenner at dette er en alvorlig ulykke, og det er svært er tragisk med Nocker som omkom. Når det gjelder Kurt Åge venter vi på ny informasjon i morgen, og det er alt jeg kan si på dette tidspunktet, sier Sundsdal.

Politiet i Agder har ikke mottatt noen beskjed om ulykken.

— Vi har blitt informert om at det har vært en båtulykke i Gabon gjennom media. Vi avventer nærmere beskjed, sier operasjonsleder Nils Kristian Vogt til Fædrelandsvennen.

Ukjent årsak

Sundsdal opplyser til Fædrelandsvennen at årsaken til ulykken er ukjent.

— Det er ingen annen forklaringn enn hva pressekontakten for båtracet har sagt. Det vil bli en granskning for å finne ut hva som skjedde, sier han.

Ifølge Sundsdal var Kurt Åge anerkjent som en meget dyktig og habil throttlemann.

Pressevakt for Utenriksdepartementet Kjetil Elsebutangen forteller til Fædrelandsvennen at de ikke er kjent med saken, annet enn gjennom mediene.

— Vi har vært i kontakt med vår ambassade i Angola, de var heller ikke kjent med ulykken, sier Elsebutangen.

Han opplyser om at de vil følge saken videre gjennom ambassaden i Angola.

Avlyst

Av respekt for team, førere og deres familier er morgendagens VM-runde og alle andre aktiviteter avlyst.

Løpet i Liberville, Gabon var årets andre VM-runde i Class 1. Welmax stilte til start med to båter, nummer 9 og nummer 90. Før løpet uttalte Kurt Åge Olsen følgende til motorsportforbundet:

— Jeg skal prøve ågjøre ære på det norske flagget.

Det vil bli holdt en pressekonferanse om ulykken i Gabon fredag kveld.