KRISTIANSAND: Opprullingen av den spesielle saken startet etter en biljakt torsdag i forrige uke. En 17-åring ble pågrepet etter en utforkjøring med en Volkswagen Golf på Slettheia i Kristiansand.

Bilen var stjålet og påført falske skilter.

Dagen etter førte avhør til at det ble tatt beslag i to dyre BMW-er i garasjer på Slettheia. Bilene viste seg å være stjålet og bedradd fra to bilforhandlere i Rogaland.

— Vi fant også tilknytning til en Volkswagen Passat som var stjålet fra en bilforhandler i Arendal, sier politietterforsker Frode Smith i Kristiansand-politiet til Fædrelandsvennen.

Brukte stjålet ID

En 20-åring ble siktet og etterlyst i saken. Han knyttes til alle fire bilene. Mandag denne uka ble han pågrepet av politiet i Kristiansand sammen med en 19-åring.

Metoden de har brukt for å få tilgang til luksusbilene er frekk. Mini-banden har benyttet en annen manns ID, førerkort og bankkort.

— Den ene bilen, en BMW 520, ble kjøpt for 600.000 kroner, de to andre bilene ble lånt ut på falske premisser. Ved kjøpet er det framvist falsk ID og bankpapirer, sier Frode Smith.

Bilforhandleren som stod for salget av BMW 520, oppdaget at han var bedradd, men da var bilen allerede levert ut.

- Er bilforhandlerne for slepphendte med bakgrunnssjekken?

— Vi vet at det er forsøkt å kjøpe en bil til, men der luktet forhandleren lunta og avsluttet salget før det ble noe, sier politietterforsker Frode Smith

- Ubeskrevne blad

Politiet anslår verdien av BMW X1 til 500.000 kroner. Passaten til 400.000 kroner. Den stjålne Golfen til vel 200.000 kroner.

Alle bilene var meldt stjålet. Mannen som ble frastjålet ID har også levert anmeldelse på at noen har brukt identiteten hans.

— Vi har foretatt flere ransakinger og beslag som bygger opp under mistanken vår, og det foreligger erkjennelse av straffskyld i saken. De tre mennene fra Kristiansand er foreløpig siktet for bilgodstyveri/bedrageri eller underslag, sier Smith.

Han anser saken som oppklart.

De tre siktede ungdommene er ikke godt kjent av politiet fra før.

— Dette er relativt ubeskrevne blad for politiet. Men de har startet for fullt med dette, sier politietterforsker Frode Smith.