Varebilen kom kjørende oppover. Foto: Jarle R. Martinsen
Personbilen kom kjørende nedover mot Marnardal. Foto: Jarle R. Martinsen
Det var stort oppbud av redningsfolk på stedet. Foto: Jarle R. Martinsen
Redningsmannskaper jobber på stedet. Foto: Jarle R. Martinsen

SONGDALEN/MARNARDAL: — Det satt seks personer i den ene bilen; fire voksne og to barn. Bilen kom kjørende nedover mot Marnardal og møtte en annen bil der det satt én person, sier politibetjent Hans Waage til Fædrelandsvennen.

Frontkollisjonen skjedde på fylkesvei 461, om lag én mil sør for Finsland sentrum, rett innenfor Songdalen-grensa.

Politiets operasjonssentral beskriver hendelsesforløpet slik sent søndag kveld:

- En bil har kommet over i motgående. Møtende bil har forsøkt å unngå sammenstøt,men bilene har truffet hverandre midt i veibanen , skriver operasjonsleder Per Kristian Klausen i politiets logg.

Tilstand

— To ble sendt med helikopter til Sørlandet sykehus, siden situasjonen var uavklart. Men skadene fremstår ikke som alvorlige, sier Waage.De som ble kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand er mannen som kjørte alene, som er 30 år. Fra den andre bilen: En mann på 56 år, en kvinne på 56 år, og en mann på 37 år. To av dem har moderate skader, de to andre har lettere skader, ifølge sykehuset.

Smadret

To med helikopter, de fem andre involverte ble sendt i ambulanser til Sørlandet sykehus. Én av personene satt fastklemt etter ulykken.

Både brann, ambulanse, luftambulanse og politi var på ulykkesstedet. De kom både fra Mandal, Marnardal, Songdalen og Kristiansand.

Da Fædrelandsvennen kom til stedet rett før klokken 15, var luftambulansen i ferd med å forlate stedet. De to involverte bilene er fullstendig smadret.

Glatt

Det er delvis is og delvis tørr asfalt på veien. Ifølge politiet er det glatte kjøreforhold.

Årsaken til ulykken er uklar. Den ble varslet klokken 14.10 søndag.