KRISTIANSAND: Mannen fikk bilen mot at et delbeløp var overført selgeren. Hele kjøpesummen på 400.000 kroner er ifølge 34-åringen forsvunnet i banksystemene.

I Hedmark tingrett ble mannen varetektsfengslet i slutten av september. Nå er varetektsperioden forlenget ytterligere i fire uker. 34-åringen er siktet for bedrageri i forbindelse med bilkjøpet. Den siktede nekter straffskyld.

— Han har forklart at han viste fram kvittering for overføring av beløpene i forbindelse med bilkjøpet. Pengene er aldri kommet på bilselgerens konto. Bilkjøperen sier at pengene er overført, og at de må ha forsvunnet i banksystemene, opplyser fungerende avsnittsleder Frode Smith på Kristiansand politistasjon.

Bilen er senere kommet til rette.

Politiet i Kristiansand forsøkte å stanse 34-åringen i Kvadraturen 13. september. Da kjørte han fra politiet. Senere ble han stoppet i Kongsvinger.

Bilkjøpet fant sted to dager etter at han slapp ut fra sin siste dom der han ble dømt for å ha svindlet til seg en BMW. Han er straffedømt åtte ganger tidligere for bedragerier. De fleste forholdene gjelder bilkjøp.