SMELL: Her er to av de involverte bilene etter kollisjonen i Haumyrheitunnelen. Foto: Per Moseid
ULYKKE: Det ble full stans på E 18 etter en ulykke i Haumyrheitunnelen i morgenrushet. Ulykken skjedde mot slutten av tunnelen. Foto: Mari Horve Reite

KRISTIANSAND: Flere biler braste inn i hverandre i Haumyrheitunnelen på E 18, vestgående løp, tirsdag morgen. Hendelsen ble meldt inn til politiet klokka 08.12. Samtlige nødetater rykket ut til stedet, brannvesenet med flere biler.

Venstre kjørefelt stengt av

Som følge av hendelsen ble venstre kjørefelt etter en liten stund stengt av i hele tunnelen. Klokka 09 var feltet fortsatt stengt. Det medførte stor kø, og trafikken gikk sakte mot

FRAKTET BORT: Bilene som var involvert i ulykken ble raskt fraktet bort fra ulykkesstedet. Her står redningsbilen ved Vige. Foto: Per Moseid

Kristiansand sentrum.

Erik Ommundsen fra Kristiansand var 50 meter unna kollisjonen og forteller til Fædrelandsvennen:

— Jeg var ute og kjørte da fire biler braste inn i hverandre foran meg i tunnelen. Det var en heftig nok kollisjon, men det så ikke ut som om noen ble skadet fysisk.

Køen står her på E 18 ved Hånes i vestlig retning rett over klokka 09. Foto: Karen Kristine Blågestad

Lettere personskade

Ifølge operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Børge Steinsland, skal det være snakk om en lettere personskade, i form av smerter i nakken hos en av de involverte.

Kollisjonen skjedde i venstre kjørefelt i retning Kristiansand sentrum. Ommundsen og øvrige bilister kunne kjøre videre mot sentrum i høyre kjørefelt. Noe senere ble altså venstre kjørefelt stengt av.

Tunnelen er åpen igjen

Ulykken resulterte i lang kø på E 18. Da Fædrelandsvennen snakket med trafikkoperatør Sissel Høgli ved Vegtrafikksentralen klokka 09.15, regnet hun med at trafikken snart ville gå lettere:

— Det er nå fri ferdsel i tunnelen igjen, sier Høgli.