ARENDAL: – Jeg aner ikke hvem dama er, men har skjønt at det er noe svære greier, sier Basse Andersen og ler.

Dama han snakker om er talkshowverten fra USA, Ellen DeGeneres. Hun leder The Ellen Degeneres show som er et av de mest sette talkshowene i USA. Forleden var videoen til NRK Sørlandet av Basse Andersen et av innslagene på talkshowet, og dermed fikk enda flere millioner med seg den lettskremte arendalitten.

2,5 millioner på Youtube

– Oppmerksomheten tar visst aldri slutt. Jeg hadde trodd det skulle roe seg litt etter jul, men den gang ei, sier Andersen til Fædrelandsvennen.

Ellen DeGeneres er en av USAs mest populære programledere. Forleden var Basse Andersen et innslag på showet hennes. Foto: Scanpix

Videoen av lettskremte Basse har gått verden rundt, og innslaget til NRK Sørlandet er vist nesten 2,5 millioner ganger på nettstedet Youtube. Medieoppmerksomheten rundt hovedpersonen fra Arendal har vært enorm.– Bare etter jul har for eksempel den tyske tv-stasjonen RTL og Discovery vært i kontakt med meg. Så det roer seg tydeligvis ikke. Men det gjør meg ikke noe. Det er bare gøy. Jeg har tross alt ikke gjort noe galt.

Blir gjenkjent på gata

RTL har til og med truet med å komme til Arendal for å følge Basse på jobb en dag. Det har de fått ja til av hovedpersonen. Men med berømmelse følger det en bakside, å bli gjenkjent over alt.– Jeg merker jo at folk hele tiden peker på meg, eller skal komme bort å prate med meg når jeg er ute. Det er noen merkelige greier.

– Du er jo blitt kjent for å være verdens mest lettskremte mann. Er det mange som prøver å skremme deg?

– Jeg har opplevd det, men det er for det meste små barn. De aller fleste legger armen på skuldra og sier slapp av Basse, jeg skal ikke skremme deg.

Redd hele tiden

Og det setter nok Basse pris på. Før var han nemlig bare redd på jobb, nå er han redd hele tiden.

– Jeg går nok med litt høye skuldre til enhver tid. Det ligger jo i bakhodet mitt at noen kanskje kan komme til å forsøke å skremme meg. Og det å bli skremt, er ikke noe man kan bli vant til.

Vil bruke berømmelsen for det den er verdt

Basse, som i mange år har vært en kjent skikkelse innenfor musikkmiljøet i Arendal, har tidligere figurert i lokalpressen flere ganger. Men 2012 var året da han ble internasjonal kjendis.– Jeg har aldri vært redd for media, og har vel egentlig alltid gått med en drøm om å bli berømt. Så for mitt eget vedkommende blir det vanskelig å toppe 2012. Jeg hadde ikke turt å drømme om den type respons som jeg nå har fått.

– Men det var kanskje ikke som verdens mest lettskremte mann du ønsket å bli berømt?

– Det er kanskje ikke akkurat den beste tittelen man kan ha. Det hadde vært bedre å bli kjent for musikken. Men vi får se om vi ikke kan bruke dette for det som det er verdt. Jeg blir ikke rik på noen annen måte for å si det sånn, sier han og ler.

– Ingen anelse

Men all oppmerksomheten og alle henvendelsene tar jo tid. Og det betyr at Basse får mindre tid til jobben sin hos Østereng og Benestad på Stoa.

– Det har tatt mye tid i noen uker nå ja, og jeg måtte jobbe i jula for å ta det inn igjen. Men jeg får full støtte fra de på jobb, og jeg tror alle er enige om at dette er godt for miljøet på arbeidsplassen.

– Og hva tror du 2013 vil bringe?

– Jeg trodde dette skulle blåse fort over, men det gjorde det jo ikke. Så hva jeg skal tro om 2013? Jeg har ingen anelse.