AGDER: – Jeg kan bekrefte at en ansatt ble anmeldt for å ha stjålet varer fra butikken. Han er ikke lengre ansatt hos oss. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier daglig leder av forretningen til Fædrelandsvennen.

Brukte Finn.no

Mannen har arbeidet i en sportsforretning i hjemkommunen sin på Sørlandet.

Et av tiltalepunktene omhandler tyveri av en sykkel til en verdi av 38.000 kroner. Fire dager etter at den kostbare sykkelen forsvant fra forretningen, annonserte 37-åringen den til salgs på Finn.no for 22.000 kroner.

Fiktive utlån

Ved en anledning kvitterte mannen ut sykler verdt til sammen 19.000 kroner som "utlån" til den lokale sykkelklubben, mens han beholdt tohjulingene selv.

Den tidligere butikkansatte skal ifølge tiltalen også ha stjålet gjenstander som sykkelsko, sykkelhjelm, overtrekksjakke og -bukse, genser, dunjakke, skateboard, sparkesykler, snowboard og slalåmski. I tillegg skal han forsøkt å stjele girwire, sykkelkjeder og sykkelolje.

En gang ble han tatt på fersken av en sikkerhetsvakt, mens han var i ferd med å forlate arbeidsplassen. Han hadde da ubetalte varer til en samlet verdi av 8000 kroner med seg.