ARENDAL: Arendalsmannen ble pågrepet på ferjekaia i Kristiansand 6. januar, da han skulle ta Superspeed over til Hirtshals.

Omtrent samtidig aksjonerte dansk politi med narkotikahunder mot en fiskeskøyte og en leilighet som mannen disponerte i Hanstholm.

I leiligheten ble det funnet rundt hundre kilo hasj i flere bager, ifølge Agderposten.

Den 31 fots fiskeskøyta, som arendalsmannen har arbeidet som skipper på, sto til reparasjon ved et skipsverft i Hanstholm. Politiet tror at mannen skulle smugle hasjen til Arendal i denne fiskebåten.

Pågrepet barnebarn

I tillegg til 65-åringen, ble ytterligere tre personer pågrepet og siktet i saken. En av dem skal være hans barnebarn.

Politikilder sier til Agderposten at politiet i lange tider har spanet på barnebarnet, som skal ha vært 65-åringens oppdragsgiver. Det skal ha blitt utført omfattende telefonavlytting og spaning, både i Norge og i Danmark.

— Jeg antar det er narkotika i bagene. Jeg vet ikke hvor mye. Jeg oppbevarte det bare for andre, skal 65-åringen ha sagt i avhør, ifølge Agderposten.

Politiet skal derimot sitte på telefonsamtaler som avslører at 65-åringen og barnebarnet har snakket om oppbevaringen av hasjen og den videre transporten.

- Etterforsker opp mot bestemt miljø

Arendalsmannen sitter nå varetektsfengslet for femte uka på rad, i full isolasjon. Det er Kripos som nå etterforsker saken. Kripos bekrefter overfor Agderposten at de etterforsker et smuglerforsøk opp mot et bestemt miljø, som de har spanet i lengre tid.

— Det kan ikke utelukkes flere pågripelser, sier politiadvokat Espen Hanken i Kripos til Agderposten.

Pågripelsen skjedde kun tre dager etter at en annen arendalsmann ble skutt og drept av dansk politi i en smugleraksjon i den danske havna Ålbæk. Også der mener politiet at det skulle smugles hasj med båt til Arendal.