VENNESLA: — Jeg var totalt utslitt etterpå, men veldig glad, sier mannen fra Karmøy, som alltid legger besøk hos datteren på Homstean til starten av laksefisket i Otra.

Ventet hele livet

— Jeg balet med fisken i 25 minutter. Da hadde jeg ikke mer å gå på. En ungdom kom for å hjelpe, for jeg hadde ikke med hov. Han greide ikke få den opp. Han greide ikke å gripe rundt sporen, så stor var fisken. Vi måtte til slutt ta den med klepp.

ENDELIG STORLAKS: Etter å ha fisket hele livet, kunne endelig Kåre Botnen (72) stolt vise fram storlaksen. Han fikk den i Otra i helga. Den veide 13,2 kilo - årsrekord så langt. Foto: Karen Botnen

Kåre Botnen har fisket hele livet, og ventet like lenge på storlaksen. Nå ligger den i frysen og venter på fest.

— Kona fikk tatt bilde. Hun fisker også. Hun fikk en på fire kilo i fjor. Da fikk ikke jeg noe. Også da var vi her da fisket startet, forteller Botnen.

Han kaller fangsten for sin største fiskeopplevelse noensinne.

200 fiskere

For ham er sommeren reddet. Det er den også for en del andre. Det ble en formidabel åpning av laksefisket. Opp mot 200 fiskere var på plass bare i Otra.

— Veldig mye stor fisk og veldig mange fiskere. Dette lover godt for sesongen, sier Harald Endresen i Otra Laxefiskelag, som selv fikk en på to kilo like nedenfor Eg sykehus.

— Flere burde fiske på grunna der. En flott plass, sier han, og tror langvarig høy vannføring er årsak til at det allerede er mye fin fisk i elva.

58 laks

Til sammen er det meldt inn 58 laks til Scanaturas nettsider fra sørlandselvene denne helga.

• 26 ble tatt i Otra med samlet vekt 148,5 kilo. Her fikk Botnen den største med sine 13,2 kilo.

• I Mandalselva er det meldt inn 11 laks på til sammen 45,9 kilo. Den største veide 11,2 kilo og ble tatt av Thomas Vemmelvik-Holmen.

• Fire med samlet vekt på 21,4 kilo ble tatt i Tovdalselva. Her fikk Karin Bergstøl den største (8,2 kilo).

• I Audna måtte 12 fisk opp av vannet (samlet vekt 52,5 kilo). Største fisk (7,2 kilo) fikk Bjørn Sverre Roland.

• Fem laks på til sammen 31,5 kilo ble tatt i Lygna. Største fisk veide 9,2 kilo og ble tatt av Torstein Gyland.