VENNESLA: — Vi har ordnet hele grøten, spørsmålet er om kommunen kan bidra med kanel og sukker på toppen. Men vi får ikke svar en gang, sier leder i Vindbjart ski, Steinar Holbæk.

250 timer har han sittet gratis i gravemaskinen og laget 1,1 ekstra skiløype ved Smååsane. Samme sted går nedre Venneslas eneste lysløype. Den er 1,3 kilometer lang.

— Vi kan få 2,5 kilometer lysløype nå, med litt velvillighet i kommunen. I ett år har jeg bedt dem søke om spillemidler - uten svar. Lys koster 300.000 kroner, sier Holbæk.

- For dårlig

Generelt synes han kommunen er altfor dårlig til å foredle dugnadsinnsatsen som legges ned.

ETTERLYSER KOMMUNEN: Steinar Holbæk og medlemmene i Vindbjart ski har laget 1,1 kilometer ekstra løype på dugnad. Nå synes han kommunen kan bidra med penger til lys. Han har bedt om svar i over ett år. Foto: ODD-INGE RØNNING ULEBERG

— Ikke slås gresset jevnlig i løypene om sommeren og det kjøres nesten ikke på grus. Du må gå til livet i gress, sier Holbæk.

— Med litt vedlikehold kan vi få enda flere ut i skog og mark sommerstid. I stedet skjer så lite at vi som driver dugnad, nesten mister motet, fortsetter han.

Gjerne hatt penger

Park- og idrettsjef Jürgen Orf hadde 87.000 kroner til løypevedlikehold i år. Han skulle gjerne hatt mer. Orf er positiv til mer lysløype, men sier han ikke kan søke om spillemidler før politikerne har sagt sitt.

Han beklager at ting tar tid, men ber nå om at skigruppa sender en søknad slik at politikerne kan si ja eller nei.

— Vi prøvde å slå gress i sommer, men vi manglet rett utstyr, sier Orf.