GRIMSTAD: — Gutten skal ha fått et kraftig bitt under øyet, sier Magnhild Ølberg, politibetjent ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

En treåring ble ved 18-tiden lørdag angrepet av en hund. Hunden sto fastbundet utenfor Mix-butikken i Storgaten i Grimstad sentrum.

Ukjent skadeomfang

Gutten var sammen med farmoren sin og ei storesøster da hunden gikk til angrep. Omstendighetene rundt hendelsen er foreløpig ukjent.

— Vi kan ikke si så mye om saken foreløpig, siden det ikke har vært så mange øyenvitner til det som har skjedd, påpeker Ølberg.

- Har aldri angrepet noen

Ifølge hundeeieren, som ønsker å være anonym, har aldri hunden hans, som er en border collie på rundt 20 kilo, angrepet noen uprovosert.

— Det er jo en tragedie. Bikkja har aldri gjort noe liknende, understreker han.

- Så stygt ut

Han sto inne i Mix-butikken, da gutten og farmoren hans kom inn i butikken.

— Hun sa at hunden hadde angrepet treåringen. Skaden så stygg ut. Gutten hadde en blodig flenge under øyet. Men skaden kan jo se verre ut enn det den er, sier han.

Nå frykter hundeeieren at hunden hans må avlives. Ifølge politiet vil en jurist ta stilling til hva som skal skje med hunden.

Operert lørdag kveld

Treåringen ble fraktet bort med ambulanse. Ifølge NTB og Agderposten ble gutten lørdag kveld operert ved Sørlandet sykehus.

Politiet skal avhøre de involverte. Forholdet vil bli anmeldt.