GRIMSTAD: Det er avisen Dagen som melder at 60-åringen vil gjøre comeback. Flåten vil ifølge bt.no starte en internasjonal menighet.

— Det er for tidlig å si om menigheten vil ha hovedkvarter i Bergen eller andre steder, men jeg vil gjerne begynne å forkynne igjen, sier Flåten til bt.no.

Føler seg feilsitert

På telefon med Fædrelandsvennen sier Flåten at han føler seg feilsitert av Dagen og Bergens Tidene.

— Det eneste jeg har sagt er at jeg har lyst og er klar for å starte en ny menighet. Det foreligger ingenting konkret, og det er ingenting som er klart ennå. Det fremstilles i mediene som om jeg allerede har startet en ny menighet, men dette stemmer altså ikke, sier Flåten.

Ifølge bt.no sier den tidligere Levende Ord-lederen at den eventuelt nye menigheten vil være mer "up to date" enn Levende Ord.

— Jeg sa aldri at den nye menigheten vil være mer "up to date". Det eneste jeg sa var at det aldri vil være mulig å kopiere en menighet. Alle nye menigheter blir originale, sier Flåten til Fædrelandsvennen.

Alltid hatt et kall

Enevald Flåten bor for tiden på Fevik, og han har de siste tre årene vært student på Ansgarskolen i Kristiansand. Han har studert blant annet interkulturell kommunikasjon, historie og psykologi. Dette skal ikke være bakgrunnen for at han nå vurderer om han skal gjøre et såkalt comeback.

— Lysten til å forkynne har alltid vært der. Jeg har alltid hatt et kall, sier Flåten.

I hardt vær

Flåten har gjennom sin karriere vært i hardt vær ved flere anledninger. Han mottok blant annet mye kritikk da han i 2003 uttalte til tv-programmet Brennpunkt at han ikke ville at medlemmene i Levende Ord skulle studere i den offentlige skolen.

— Jeg kunne ikke tenke meg å gi mine barn over i en ateists hender. Eller til en satanist som skal få undervise mine barn fordi han har en kompetanse, en utdannelse. Aldri i livet! uttalte Flåten til Brennpunkt den gangen.

Økonomisk rot

Det var imidlertid stridighetene innad i Levende Ord i 2005–2006 som til slutt førte til at Flåten ble kastet ut av menigheten han en gang startet. Flåten bekreftet etter sin avgang overfor bt.no at han hadde et lån på i overkant 100.000 kroner i menigheten som ikke var skrevet opp.

— Jeg har fått en lærepenge. For eksempel på dette som går på sammenblanding av økonomi, behandling av mennesker og lederstil, sa Flåten til Bergensavisen den gang.