sji-1.jpg Foto: Vegard Nekstad
sji-4.jpg Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: – Den lille jenta ligger mye på gulvet. Hun og moren holdes adskilt fra de to andre sjiraffene, forteller Tjomsland. Selv om vegger hindrer sjiraffene Georg og Melvin fra å leke med den nye sjiraffjenta, så holder de kontakten, forteller dyrepasser Trond Tjomsland.

Trond Tjomsland.

– De hilser når de får sjansen. Melvin er veldig glad og nysgjerrig. Han slikker henne på halsen, sier Tjomsland.Også zebraene i nabobåsene har fått opp øynene for jenta. Da fvn.no gjestet stallen i Afrika, var sjiraffjenta mest opptatt av å stirre på sebraene.

Avlivet og utstøtt

Fødsler er ofte knyttet til usikkerhet i Dyreparken og ingen visste helt hvordan det ville gå med den sjiraffbabyen. Alt gikk godt, men slik har det ikke alltid vært for de populære dyrene.

I 2007 ble sjiraffen Georg (7) avlivet etter problemer med beinet. Dyrepasserne var i sorg etter hendelsen.Året etter avviste sjiraffen Malin en kalv og den døde senere. I 2010 fødte Malin kalven Melvin, som fortsatt er i parken. Sjiraffjenta som ble født i januar er den ellevte sjiraffen som er kommet til verden i parken.

Nysgjerrige naboer

Foreløpig er sjiraffjenta omtrent 175 centimeter høy. Om fire eller fem år skal hun være fullvoksen. Foreløpig er melk fra mammaen livretten, men snart er det på tide med andre fristelser. Gulrøtter, seljekvister og høy er annet snadder.

Sjiraffjenta holdes foreløpig unna gjestene i parken. Foto: Vegard Nekstad

I vinter holdes stallen stengt og sjiraffene er inne. Med sine lange bein er is et upopulært underlag. Publikum har dermed ikke fått muligheten til å hilse på sjiraffjenta ennå. Rundt påsketider vil muligheten trolig by seg.– Når sola kommer og de kan gå ut tar de seg gjerne en tur, men de kommer fort inn igjen, sier Tjomsland.

Fødsel på storskjem

Fødselen 6. januar ble filmet og er allerede publisert på fvn.no. Dyrepasser Trond fulgte fødselen på nært hold, men de andre dyrepasserne fikk også følge begivenhet. På avstand.

– Alle de andre passerne var på "Bruget" og fulgte fødselen på storskjerm, bekrefter biolog i Dyreparken, Helene Axelsen.