BIRKENES: — Jeg er umåtelig lettet over at det ser ut til å gå bra med vedkommende. Det var en skremmende opplevelse, sier Birkeland til fvn.no.

Det var i går formiddag at multisport-elever ved folkehøgskolen skulle på skitur på Toplandsheia i Birkenes. Da minibussen fikk problemer i en glatt og bratt bakke, gikk passasjerene ut for å dytte bussen. Bussen gled i stedet bakover og veltet over en av elevene. Eleven ble liggende i klem i over en time, før han ble fraktet til Sørlandet sykehus i Kristiansand med luftambulanse.

Et døgn med usikkerhet

Rektor ved folkehøyskolen på Birkeland er nå lettet over at det ser ut til å gå bra med eleven som ble liggende i klem. Han understreker at de 140 ved skolen er som en stor familie, og at en slik alvorlig hendelse angår dem alle.

— Det har vært et døgn med usikkerhet og sterke ting, særlig for dem som var der. Både elever og lærere var så tydelig til stede. Jeg er utrolig stolt av å lede en gruppe elever og personale som har reagert så fint og riktig, sier Birkeland.Eleven ligger nå på Sørlandet sykehus i Kristiansand. Sykehuset kunne på nåværende tidspunkt ikke gi informasjon om pasienten.