KRISTIANSAND: Som vanlig kom kunstner Michael Rieu til atelieret sitt på Sumatraøya, før klokka 06 onsdag morgen. To timer senere dro han for å hente noen materialer.

Da han kom tilbake klokka 10 var en av skulpturene hans borte vekk.

Seks ukers jobb

— Jeg hadde jobbet med den i seks uker, og det blir barnet ditt når du jobber med noe så lenge, sier den fortvilede kunstneren.

FORTVILET: I dag morges stjal frekke tyver en marmorskulptur som kunstner Michael Rieu hadde jobbet med i seks uker. Foto: Eva Myklebust

Han kan ikke skjønne hvem som vil stjele en 40 kilo tung marmorskulptur.— Jeg kan jo håpe at det var en som elsket kunsten min, men en kunstelsker ville ikke gjøre noe slikt, mener Rieu.

Stjal øl

Han spør seg heller om det har vært vandaler på ferde.

— Tyven har også stjålet tre ølflasker, sier han da Fædrelandsvennen treffer han onsdag formiddag.

Rieu mener heller ikke at marmoren skal ha noen markedsverdi.

Kunstneren er nesten sikker på at tyvene kom med båt, og at det har vært en mann.

— Det er nok lettere å komme til med båt her på øya dersom en vil unngå oppmerksomhet. Man må også være sterk for å bære skulpturen, sier Rieu.

- Kan leveres til Bi-Z

Han ønsker at tyven skal levere tilbake skulpturen som skulle stilles ut på Bi-Z til høsten.

— Dersom tyven ikke vil komme direkte til meg kan han også levere skulpturen rett til Bi-Z, sier kunstneren.

Han føler seg nå mindre trygg på Sumatraøya.

— Jeg har alltid hatt skulpturene mine stående ute, og har hatt atelieret åpent for besøkende. Nå føler jeg at jeg må ta skulpturene mine inn. Det er synd, sier Michael Rieu, som opprinnelig er fra Nederland.

Han har bodd i Norge de siste årene.

Politianmeldt

— Jeg røyker ikke, så jeg vil heller hoppe i sjøen og ta et bad for å roe meg ned, sier kunstneren og sier at han har en vond følelse etter tyveriet.

— Skulpturene mine er livsverket mitt, så det er en ubeskrivelig følelse når noen stjeler det du har jobbet med så lenge, sier han.

Michael Rieu har politianmeldt tyveriet.