KRISTIANSAND: Tre studenter kom alle fra vorspiel på vei til byen da de oppdaget at tiltalte gikk løs på kjæresteparet med aluminiumsstangen like ved Domkirken.

De ga alle uttrykk for at det de så førte til at de ble paralysert i noen sekunder. Nærmest handlingslammede.

— Vi ble sjokkert over det vi så, sa de.

Da de tre studentene hadde summet seg noen få sekunder, gikk de straks mot kjæresteparet for å hjelpe til. Begge lå da på bakken.

Under forklaringen fra de tre vitnene var kjæresteparet sterkt beveget. Begge hadde problemer med å holde tårene tilbake da de tre unge mennene fortalte sin historie.

De var ved bevissthet, men de ropte etter hverandre

Sjokkskadet

— De var ved bevissthet, men de ropte etter hverandre. Jeg tror egentlig ikke at de skjønte at de lå ved siden av hverandre. Begge var tydelig sjokkskadet. De ville reise seg, men vi holdt dem nede. Kvinnen blødde også kraftig. Det var et forferdelig syn. Vi visste jo ikke der og da om de ville overleve, sa det ene vitnet.

For studentene var dette en uvirkelig opplevelse.

— Hendelsen har ført til at jeg er langt mer forsiktig når jeg er på byen, sa det ene vitnet.

Et av de andre vitnene ante uråd da han etter hvert forsto at kjæresteparet skulle sendes til Ullevål sykehus i Oslo på grunn av skadeomfanget.

Alle de tre studentene gjenkjente den lange aluminiumsstangen som ble brukt ved den brutale angrepet da den ble vist fram i retten.

Kaotisk

En politibetjent, som kom til åstedet sammen med to andre kolleger, fortalte i Kristiansand tingrett at situasjonen var kaotisk da de kom.

— En person hadde tatt av seg skjorta og tullet den rundt hodet til kvinnen. Da han løsnet litt på grepet, utartet blødningen seg. Da skjønte vi at han bare måtte trykke på for å stanse blødningen fra hodet. Begge de fornærmede var i sjokk, og vi forsto at situasjonen var alvorlig siden det senere ble kjent at begge skulle fraktes til Ullevål, sa politibetjenten.

Allerede på åstedet fikk politiet, fra et vitne, vite fornavnet på en mulig mistenkt. Det fornavnet viste seg å tilhøre tiltalte, som ble pågrepet dagen etter.

Straffesaken mot 21-åringen avsluttes onsdag.