Preget: Det har vært en stri jobb å få åpnet safen. Foto: Janne Birgitte Prestvold

Søgne: Pengeskapene og safen ble funnet i Paradisbukta på Langenes av turgåere lørdag formiddag, sammen med en kløyveøks eller slegge, som trolig er brukt til å åpne safen med.

Ingen meldinger

— Det er rart at ikke noen har savnet dette. Vi har ikke fått inn noen meldinger som samsvarer med funnet, og det er ikke noe i skapene som gjør at vi kan få identifisert eieren, opplyser etterforskningsleder Jan Ove Thorsen ved lensmannskontoret i Søgne og Songdalen.

Brutt opp

De ønsker derfor publikums hjelp til å spore opp eieren av det mystiske funnet. Safen bærer preg av hardhendt behandling, og hva som måtte ha befunnet seg av verdier inne i safen, vet trolig bare den eller de som har brutt den opp – og altså den rettmessige eieren. Safen ble funnet nær sjøen, pengeskapene et lite stykke unna. Myntene, som er forseggjort lagt i mapper, er merket med årstall og verdi. Myntene er fra 1950-tallet og av nyere dato.

Fraktet i bil

— Skapene er trolig fraktet dit i bil, og dumpet, sier Thorsen, som altså mangler både åsted og eier.

— Slik det lå, og ut fra melders observasjoner, tyder alt på at dette ikke har ligget ute lenge, påpeker etterforskningslederen.

Han akter også å etterlyse funnet internt i politiet, og utelukker ikke at det kan dukke opp noe da.

Vet du noe om denne saken, ta kontakt med lensmannskontoret ved Jan Ove Thorsen.