KRISTIANSAND : Eldrerådene i stor-Kristiansand og fylkeseldrerådet i Vest-Agder går til kamp mot det de mener er aldersdiskriminering av mennesker som blir uføre etter at de har fylt 67 år.

I en uttalelse til fylkesordføreren i Vest-Agder skriver eldrerådene at de konstaterer at de nye endringene for TT-ordningen innebærer at nye søkere som har fått sin funksjonsnedsettelse etter fylte 67 år som hovedregel ikke kommer inn under TT-ordningen. Dette er i praksis en aldersdiskriminering som eldrerådene mener må opphøre.

TT-ordningen er et tilbud fylkekommunen gir til mennesker med funksjonshemminger som har transportbehov ut over det offentlige tilbudet.

Vidar Kleppe (Dem) har også tatt problemstillingen opp i en interpellasjon til fylkesordføreren.

— Det er viktig at vi får en gjennomgang av hvordan TT-ordningen slår ut for brukerne. Det kan ikke være slik at dersom man blir ufør etter fylte 67 år, så har man umiddelbart rett på å kunne komme inn under TT-ordningen, sier Kleppe.

Ordningen ble revidert i fjor etter at den hadde vært ute på høring hos en rekke instanser.

— Jeg har vel inntrykk av at de tyngste brukerne av TT-ordningen har fått et bedre tilbud, men at dette har gått ut over dem som ikke er så tunge brukere. derfor ønsker jeg en gjennomgang av hvordan ordningen fungerer, sier Kleppe.