KRISTIANSAND: Den tiltalte asylsøkeren stilte seg helt uforstående til anklagene mot ham da han forklarte seg for tingretten torsdag ettermiddag om tiltalen for to overfallsvoldtekter og en voldtekt.

Den tiltalte slapp først til med sin forklaring etter at de tre kvinnene hadde fortalt retten om hva som skjedde på forsommeren i fjor. De fastholdt med tyngde at det hadde skjedd både overfall og voldtekt.

I forhold til den første overfallsvoldtekten han er tiltalt for natt til 29. mai, var det situasjonen der og da som inviterte til at han og den unge kvinnen hadde hatt samleie i skogen. Han mente at kvinnen selv hadde initiativet til det hele blant annet fordi de begynte å kysse hverandre. Den tiltalte hadde selv båret jenta opp deler av bakken fra Setesdalsveien til Baneheiveien fordi hun var sliten.— Alt var normalt og frivillig, fortalte den tiltalte.

Kom som asylsøker

Han fortalte i retten at han er født i Marokko, men har bare bodd i landet i et par år. Han har vokst opp på Gran Canaria. Tiltalte kom til Norge som asylsøker i 2009 og flyttet på mottak i Kristiansand i 2010. På de tidspunkter hvor han er tiltalt for voldtekt, bodde han på asylmottaket på Birkelid i Songdalen.Han fortalte at det har vært begrenset med skolegang i Norge. i Kristiansand skal han ifølge sin egen forklaring vært engasjert i en barnehage.

Sex med mange

Den tiltalte opplyste i retten at han hadde hatt sex med mange jenter i Kristiansand, men at dette var noe retten ikke skulle bry seg om fordi det ikke var noe ulovlig som hadde skjedd. — Jeg har aldri slått en jente og ikke begått noen voldtekter.

— Hvorfor forklarte du ikke politiet at det første overgrepet du er tiltalt for var frivillig sex? Dette spørsmålet kom fra bistandsadvokat Solrun Vik, som invaretar interessene til kvinnen som ifølge tiltalen ble utsatt for det første overgrepet.- Det var ikke lett å bli arrestert på gata, satt i arrest og så samle alle tanker og huske alt under avhørene, sa den tiltalte.

På flere punkter i sin forklaring for retten var det uoverenstemmelser i forhold til politiforklaringen. - Jeg var utrygg og uten advokat, og det var språkproblemer under avhørene, sa den tiltalte om forklaringsavvikene.

Den tiltalte fortetter fredag med forklaringen som knytter seg til de to andre tiltaltepunktene, voldtekten i en båt i Otra og overfallsvoldtekten i Baneheia natt til 26. juni.