LILLESAND: Politiet stoppet den 50 år gamle bilisten fra Halden på riksvei 24 ved Glamsland rett før klokken 01.30 natt til onsdag.

— Ved nærmere undersøkelse av fører og bil viste det seg at bilen var rimelig full av kjøttvarer, som kan stamme fra Sverige, sier operasjonsleder Per Kristian Lauvnes i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Brakt til Kristiansand

Politiet tok med både varebilen og sjåføren til Tollvesenets kontrollsted på Hampa i Kristiansand. Det ble der konstatert at mannen hadde 1886,8 kilo kjøtt i bilen.

FLYTTEGODS: Mannen forklarte at han hadde "flyttegods" i bilen. Blant godset var altså 1886,8 kilo halalkjøtt. Foto: Tollvesenet

Helge Breilid, kontorsjef ved Tollvesenet region sør i Kristiansand opplyser at kjøttet, som lå i kartonger, var av typen halal.— Vi fant kjøttvarene gjemt under tepper og trematerialer. Det lå ganske mye ting i bilen, sier Breilid.

Mannen ble satt i arresten og er anmeldt.

— Mannen er mistenkt for å ha unnlatt å betale avgifter for 170.000 kroner for kjøttet, sier Lauvnes.

- Hadde med flyttegods

Det er uklart om mannen har forklart hva han skulle med kjøttet, men han fortalte politiet i natt at han var på vei til Kristiansand.

— Han opplyste at han hadde med flyttegods og at han kom fra Sverige, sier Breilid.

Saken blir etterforsket av politiet.