KRISTIANSAND: — Hvorfor vi startet? Det er egentlig en rar historie. Det var en dag vi ikke hadde noe å gjøre, og vi spurte derfor ei nabojente om hun ville være med oss å danse. Vi synes det var gøy å lære bort dans, og fikk lyst til å starte danseskole, sier Kristine.

Det er i huset til Cornelias foreldre at de får disponere et rom til undervisningen. Utstyrt med speilvegg, beskjedtavle og egen printer til brosjyrer driver jentene danseskolen, som i år har hatt omtrent ti elever. Aldersgruppen er 1. til 4. klasse, de fleste fra Dvergsnes skole. Kristine og Cornelia har helt på egenhånd designet logo og laget nettside med bilder, videoer og informasjon. Navnet på danseskolen er CK Dans, altså initialene til de to initiativtakerne.

FLINKE: Kristine Frivold (f.h.) og Cornelia Melby (i midten) startet sin egen danseskole i fjor. Helena Westvik hjelper til på sommerkurset. Foto: Siril Aartun

ErfaringDe fem danselærerne på CK Dans har variert erfaring fra blant annet Sharrons og Spinn Dansestudio. Det er der de henter inspirasjon til koreografi.

— Musikken er veldig viktig når vi lager dans. Vi velger først en sang, og så lager vi bevegelser til, sier Cornelia.

— Vi velger musikk vi liker, og som har god rytme. Og hvis vi skal lage en hiphop-dans, så kan vi ikke velge en rolig sang, sier Kristine.

Jentene, som skal opp i 7. klasse, mener at dansinga ikke kommer i veien for skolearbeidet, men at det kan være vanskeligere å lage en dans etter en lang og slitsom skoledag.

— Heldigvis har vi ikke så mye lekser ennå. Men det kan jo hende at det blir annerledes på ungdomsskolen. Vi har i hvert fall lyst til å fortsette med CK Dans så lenge vi kan, sier Cornelia.

Sommerkurs

I august holder de et tredagers sommerkurs med musikalen "Anny" som tema. Helena Westvik (12) er med som hjelpepedagog, og har ansvar for replikker og kostymer.

— Det koster 200 kroner for sommerkurset, og halvparten går til Redd Barna. Vi synes det er en bra sak, og siden vi underviser barn, så er det fint å støtte barn i andre land også, sier de tre jentene.

De har allerede begynt å glede seg til ettårs-jubileet som skal feires i september.

— Da blir det skikkelig bursdagsfeiring! sier Kristine.

— Vi skal ha kaker, leker og en bursdagsdans. Vi gleder oss veldig! sier Cornelia.