Hans Kevin Ore Hommen.: Vennskap. Foto: Hans Kevin Ore Hommen
Martine Moen: Vennskap. Foto: Martine Moen
Silje Bue: Portrett. Foto: Silje Bue
Maren Ourom: Portrett. Foto: Maren Ourom
Malin B. Breland: Portrett. Foto: Malin B. Breland
Hans Dahlen: Portrett. Foto: Hans Dalen
Martine Moen: Pressebilde. Foto: Martine Moen
Hans Dalen: Perspektiv. Foto: Hans Dalen
Anna Grimsmo: Gruppebilde. Foto: Anna Grimsmo
Gruppebilde, foto Christina Dalen. Foto: Christina Dalen
Christine Krumm: Gruppebilde. Foto: Christine Krumm
Hans Dalen: Gruppebilde. Foto: Hans Dalen
Hans Dalen: Perspektiv. Foto: Hans Dalen
Christina Dalen: Naturbilde. Foto: Christina Dalen
Anna Grimsmo: Portrettbildeo. Foto: Anna Grimsmo

KRISTIANSAND: — Vi har blant annet gjennomgått ISO, lukker, blender, komposisjon, motiver og avslutter med fotoutstilling. Men sjampanjen er erstattet med brus, ler Cecilie Mund Upsahl, fritidsleder Voie. Hun har fått faglig bistand av kollega og fotoentusiast, Bente Johannessen, fritidsleder på gruppetilbud.

IVRIGE: Denne gjengen utenfor Voie grendehus synes de har lært mye av fotokurset. Hans Kevin Ore Hommen (15, t.v.), Maren Røyrås Ourom (15), Charlotte Solås Dybesland (14) og Martine Moen (15). Foto: Inger M. Witteveen

Høstkurs

Kurset det refereres til var Fritidsetaten Vests tilbud til fotointeressert ungdom. 11 unge deltakere og én pappa har brukt høstferien i og utenfor Voie grendehus.

— Det var mest for å gjøre noe sammen med datteren min. Men jeg er interessert i foto, ville lære litt mer og få inspirasjon, forklarer Hans Dalen, eneste forelder. Blinkskuddene redigerer han på PC sammen med datteren, Christina Dalen. 15-åringen har ikke noe imot å ha pappa med på kurset.

Henvisningsbilde, Hans Kevin Ore Hommen (15) Foto: Inger M. Witteveen

Flere kategorier

Det er knipset i emnene gruppe, perspektiv, natur, tema vennskap, portrett, presse og panorama.

— Det har vært kjempegøy og veldig lærerikt, sier Silje Bue (15), som tror hun har tatt mellom 200 til 300 bilder. Et knippe av deltakernes bilder endte på avslutningsutstillingen.

MOTIVER: Malin Bjørgum Breland (15, t.v.) og Christine Krumm (16) jakter på motiver ute i naturen. Foto: Inger M. Witteveen

Ute i høstfargene leter Malin Bjørgum Breland (15) og Christine Krumm (16) etter motiver i naturen.

— Det har vært lærerikt og gratis – og gøy at det var i høstferien. Og topp at det ikke bare var teori, men også mange praktiske oppgaver, sier Krumm og stiller inn kameraet.

Det skal bli mer foto på Voie, skal vi tro Mund Upsahl. Fritidslederen kan avsløre at det etter høstferien er ansatt en fotograf som skal jobbe med film og foto i fritidsklubben.