BLANDETKOR: Det er nesten som om de øver til jul. Foto: Lars Hollerud
DYREMIX: Glasskatter på leirføtter. Foto: Lars Hollerud
NYGIFTE: Leif Hovet fikk mye på kjøpet da han fikk ja fra Aina Borgenvik. Foto: Lars Hollerud
BOBLER: Aina Borgenvik har altfor mange ideer til at hun rekker å sette dem ut i live. Foto: Lars Hollerud
KJØKKEN: Er blitt verksted. Foto: Lars Hollerud

KRISTIANSAND: — Her akter jeg å bli værende, sier 48-åringen.

Der, i Kløverveien, klekker hun ut ideer og former det hun rekker i glass eller keramikk, eller begge deler samtidig.

Ideene kommer i en del av en tomannsbolig.

Utformingen skjer i den andre delen, som er omgjort fra bolig til verksted og galleri.

Det er Leif Hovet som eier hele tomannsboligen.

Og det var ham hun giftet seg med for drøye to uker siden.

Stort lass

Med på flyttelasset fra Notodden kom tre keramikkovner, to glassovner, og ellers alt som er nødvendig for en som driver profesjonelt i både glass og keramikk.

For å få plass til kona og alt tilbehør, sa Hovet opp kontrakten med sin leieboer og solgte leiligheten til sin frue. Dermed har det seg slik at Aina Borgenvik bor og arbeider vegg i vegg.

Det er der de får sine former, koristene, glassfuglene med keramikkvinger, glasskattene med leirføtter, glassfatene med keramikkstett og mengdevis av andre ting som egner seg til pynt eller nytte – eller begge deler.

— Er det vanskelig ikke å ta jobben med hjem?

— Absolutt. Jeg er vant til å stå grytidlig opp og jobbe til sen kveld. Men nå må andre hensyn også tas. Jeg er jo nygift, sier Aina Borgenvik.

Raku

Hun minner seg selv om det, samtidig som hun forteller at hun har avtale med flere gallerister, og at hun bruker jungeltelegraf til markedsføring. Hun sier også at den kunstneriske hovedlinjen er glassfusing, steingodskeramikk og raku.

— Raku?

— En spesiell brenneteknikk som foregår i hagen, og som gir spennende og levende overflater i glasurene. Som følge av flyttesjauen, har jeg det veldig travelt nå. Juletingene er så vidt i gang, de skulle vært ferdige i sommer.

Aina Borgenvik har ikke bare bodd flere steder, hun har også prøvd seg på litt av hvert, så som journalist i Finnmark Dagblad, ansvarshavende for flytrafikk i Mehamn og lærer ulike steder i Finnmark.

— Men det er dette jeg har gjort siden 2001, og det er dette jeg vil fortsette med. Nå er jeg i Vågsbygd – og har det veldig fint.