KRISTIANSAND: Totalt fikk 14 bilister gebyr og fire fikk forenklet forelegg da politiet hadde teknisk kontroll fredag. Politiet hadde først stilt seg opp i Vågsbygd før kontrollen ble flyttet til Tveit.

— Vi har skrevet ut fire forenkla forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon i bil. Fem fikk gebyr for å ha kjørt uten bilbelte eller vogntog og førerkort, sier Yngvar Aas, leder av trafikkavsnittet ved Kristiansand politistasjon, etter å ha kontrollert bilister i Vågsbygd.

KONTROLL: Politistudentene hadde nok å ta av under kontrollen ved Myren gård fredag formiddag. Foto: Mari Horve Reite

Fredag formiddag fikk Aas god hjelp av åtte politistudenter ved den tekniske kontrollen ved Myren gård. I tillegg til gebyrene som ble skrevet ut, ble en bil avskiltet på grunn av manglende kontroll. En lastebilsjåfør ble anmeldt for å ha kjørt større vogntog enn han hadde tillatelse til.I løpet av kontrollen hadde studentene nok av biler å vinke inn til siden.

— Det er mye fisk i havet. Bruk av håndholdt mobiltelefon og feil ved lys er nok det vi ser mest av, forteller Aas.

KONTROLL: Foto: Mari Horve Reite

De som hadde feil med lysene på bilen fikk bare en advarsel fredag.— Vi kunne tatt mange flere, men siden vi hadde med studenter, måtte vi fokusere på færre overtredelser og bruke mer tid på opplæringen, sier Aas.

I kontrollen ved Ryenkrysset på Tveit ble det skrevet ut ni gebyrer. I tillegg ble to førere anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

Politistudenter har torsdag og fredag vært med på kontroller flere steder i Agder, blant annet i Vennesla, Søgne, Arendal og Grimstad.