SKAPTE KØ: Kollisjonen på Varoddbroa skapte voldsomme køproblemer. Denne bilen var den midterste av de tre involverte. Foto: Birgitte Vaksdal
KOLLISJONSSKADET: Den fremste av de tre bilene på Varoddbroa hadde skader bak. Foto: Birgitte Vaksdal
KØKAOS: Det ble voldsom kø på E 18 østover etter kollisjon på Varoddbroa. Det ble satt ut varslestrekant i påvente av tauebiler. Foto: Birgitte Vaksdal
bilde (8).JPG Foto: Kari Byklum
kby-2.jpg Foto: Kari Byklum
Rundt klokken 17.10 skal køen ha begynt å løse seg opp ved Oddernestunnelen. Foto: Frank Mersland

KRISTIANSAND: - Det har vært et salig kaos med stengte veier både her og der. Vi har hatt så mange oppdrag at vi har blitt nødt til å sette flere på vent, sier operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Det er tre kjedekollisjoner som har skapt de store trafikale problemene i Kristiansand fredag ettermiddag. Først klokka 18 kunne politiet melde at trafikken flyter som normalt.

Kjedekollisjon på broa

Det første trafikkuhellet var en kjedekollisjon på Varoddbroa på E 18 østover som ble meldt klokka 15.23. Tre biler var involvert i uhellet som skjedde helt ved starten av broa, hvor fartsgrensen går fra 80 km/t til 70 km/t.

Ambulansepersonell har undersøkt flere personer på Varoddbroa. Foto: Kari Byklum

Ambulanse kjørte til stedet og flere personer ble undersøkt.

— Tre personer ble tatt med til legevakt for undersøkelse, sier operasjonsleder Kvitne.

Det ble satt opp varseltrekant i påvente av bergingsbil. Det samme skjedde i Oddernestunnelen østover hvor det også skjedde et trafikkuhell med tre biler involvert.

— Tre biler var involvert i kollisjonen. En personer er mistenkt for kjøring i ruset tilstand. Vedkommende prøvde å oppgi falsk personalia til poltiet. Det var litt dumt når man har vært i kontakt med politiet før og blir gjenkjent, sier Kvitne.

Vest for Kristiansand, på E 39 ved Farvannet, stor trafikken også etter en kjedekollisjon. Les mer om hendelsen her.

Disse bilene har også vært involvert i et trafikkuhell. Foto: Elling Svela

Vesterveien

Ved 16-tiden hadde køene køene spredt seg. Fædrelandsvennen får opplyst at køen østover da startet på E 39 ved Statoil Vesterveien. Det meldes også om lange køer i Vestre Strandgate og Festningsgata.

Køen skal også ha forplantet seg gjennom Runningen, og dermed ført til full kork i rundkjøringene ved Kjøita og brannstasjonen. En tipser melder om at han har stått en halvtime i kø fra krysset Marviksveien/Østre Ringvei til Bjørndalssletta.

— Kaos i hele byen

— Det har vært kaos i hele byen. Veien er nå ryddet etter samtlige kollisjoner, men det er kø som henger igjen, sa vaktoperatør Kristin Vårsjø ved Veitrafikksentralen til Fædrelandsvennen klokka 17. Det første trafikkuhellet var en kjedekollisjon på Varoddbroa på E 18 østover som ble meldt klokka 15.23. Omtrent samtidig skjedde det et trafikkuhell ved Farevannet i Brennåsen, og en drøy halvtime etter ble det meldt om kjedekollisjon i Oddernestunnelen.

— Det vil ta tid før køene løser seg opp. Det er mye trafikk på denne tiden.

Ved 17-tiden gikk trafikken østover i Oddernestunnelen svært sakte, men det er bevegelse.

— Her har det stått stille lenge. De strevde med å få fram bergingsbil på grunn av trafikken, sier Vårsjø.