KRISTIANSAND: — Vi vil at kommunalt ansatte skal få et alternativ i kantina som ikke inneholder kjøtt, sier Hans Petter Horve (MDG) til Fædrelandsvennen.

- Spis mindre kjøtt

Han har sendt en interpellasjon til ordfører Arvid Grundekjøn med oppfordring om at Kristiansand skal følge større kommuner som Oslo, Bergen og Trondheim som tilbyr mer vegetarmat til sine ansatte.

" Leder for FNs klimapanel har fastslått at det å spise mindre kjøtt er det mest effektive tiltaket enkeltpersoner kan gjøre for å redusere egne klimagassutslipp... Det å spise mindre kjøtt vil også ha en positiv effekt på helsen ", skriver Horve i interpellasjonen.

Vil legge om kostholdet

— Vi må legge om kostholdet vårt. Det dreier seg både om helse og miljø, sier Hans Petter Horve.

Ifølge Horve er det flere ansatte som har etterlyst mer vegetarmat.

— Jeg tror folk setter pris på å få et alternativ til kjøtt. Dessuten virker det som om det er en økende interesse for vegetarmat, sier Hans Petter Horve.

- Sunn mat er viktig

Ordfører Arvid Grundekjøn (H) er enig i at det er viktig med tilgang til sunn mat.

— Som ordfører synes jeg at det er viktig at vi alle spiser sunt, og lever et godt og balansert liv. Jeg har ikke fått satt meg inn i tilbudet i kantinene i kommunen. Det vil jeg gjøre før jeg svarer på denne interpellasjonen, sier Grundekjøn.