ULYKKESBELASTET: Det var i den slake svingen i bakgrunnen at BMW-en til venstre kom over i motgående kjørefelt. De siste årene har det vært flere ulykker omtrent på samme sted. Foto: Tipser
MISTET LIVET: Livet til den 43 år gamle kvinnelige sjåføren i denne bilen sto ikke til å redde. Foto: Torbjørn Steiro

FLEKKEFJORD: Lørdag klokka 18.31 ble det slått storalarm. To biler med til sammen fem personer i hadde frontkollidert på E 39 ved Flikka i Flekkefjord. Flere ambulanser, brannmannskaper, politi og ambulansehelikopter ble rekvirert. Kort tid etter var det klart at den kvinnelige sjåføren i bilen som kom kjørende østfra hadde mistet livet, og at tre unge jenter i bilen hennes var skadet. Den 22 år gamle mannen som satt alene i den møtende bilen var hardt skadet, og ble flydd til Oslo universitetssykehus.

Ungdomsskolelærer

Det var den 43 år gamle Kristin M. Kasparsdottir fra Moi i Lund kommune i Rogaland som mistet livet i den kraftige kollisjonen. Hun hadde vært i Kristiansand dyrepark og feiret datterens 11-årsdag. Datteren hadde med seg sine to jevnaldrende bestevenninner, som er tvillinger. De hadde bare 15 minutter igjen å kjøre av den over 14 mil lange hjemturen, da den fatale ulykken inntraff.

– Kristin M. Kasparsdottir var lærer ved Lund ungdomsskole og har tidligere vært ansatt ved Nygård barneskole. Hele lokalsamfunnet og personalet ved de to skolene er sterkt berørt av det som har skjedd, sier rektor Magnhild Eia ved Nygård barneskole.

Klassen til de tre 11-åringene vil mandag være samlet for å snakke om det som har skjedd.

To utskrevet

Datteren til avdøde og den ene av tvillingene ble søndag utskrevet fra Sørlandet sykehus. De slapp begge fra ulykken uten alvorlige fysiske skader. Den tredje 11-åringen ble søndag operert ved Stavanger universitetssjukehus, der Fædrelandsvennen søndag kveld får opplyst at tilstanden hennes er alvorlig, men stabil.

Den 22 år gamle mannlige føreren i den møtende bilen ble lørdag flydd til Oslo universitetssykehus, der det søndag kveld ikke var noen som kunne uttale seg om tilstandens hans.

– Alle kjenner alle

– Vi er en liten kommune med bare 3200 innbyggere. Vi skal gjøre alt som står i vår makt for å ta godt var på de involverte. Den omkomne var lærer på bygdas eneste ungdomsskole og var aktiv i lokalsamfunnet. Mandag vil skolen hennes flagge på halv stang, sier ordfører Pål Anker Ravndal i Lund kommune.

Operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt opplyste søndag kveld at årsaken til ulykken ikke var avklart, og at videre etterforskning fra Flekkefjord politistasjon og rapport fra kriminaltekniker og ulykkeskommisjon vil kunne avklare hendelsesforløpet senere.

Politiet opplyste tidligere i helga at vitner hadde sett at bilen med 22-åringen som kom kjørende østover, kom over i motgående kjørefelt.

Svært ulykkesbelastet

Politibetjent Geir Jondal i UP bekrefter at det har vært forholdsvis mange ulykker på E 39 mellom Flikka og Sira, lengst vest i Flekkefjord. I flere av dem har også menneskeliv gått tapt.

– Dårlig dosering av svingene og liten sikt kan være en medvirkende årsak til at det på en få kilometer lang strekning gjennom årenes løp har vært flere dødsulykker, sier Geir Jondal.

Også ordfører Pål Anker Ravndal i Lund fortviler over de mange ulykkene.

– Dessverre ser det ut til at det må gå flere liv før vi får en mer trafikksikker europavei. Alle kommunene langs E 39 er enige om å arbeide for å få bygd en firefelts vei med midtdeler på hele strekningen mellom Kristiansand og Stavanger, men det ser ut til å ta svært lang tid, sier KrF-ordføreren.