KRISTIANSAND: Den tiltalte fortalte i retten at det nærmest ble en innskytelse at han skulle rane kompisen. Han skyldte ham ikke penger, men det var for å gi en slags straff.

— Jeg kom inn, tok finlandshette over hodet hans, stripset beina og tvang ham til å overføre 15.000 kroner til min konto. Jeg var ikke snill, og slo ham litt, fortalte den tiltalte.

Han var i kraftig narkotikarus under ranet.

— Jeg hadde tatt en neve rivotril. Det som skjedde, var veldig synd. Jeg skulle selvfølgelig ikke ha gjort det, og legger med helt flat.

— Er det riktig at du slo kompisen din med et brannslokkingsapparat?

— Nei, men jeg slo ham, fortalte den tiltalte.

Sammen med to andre kamerater er han tiltalt for å ha skambanket en mann i Tveit i desember i fjor. En gjeng på fem oppsøkte 31-åringen og hans to kamerater på grunn av en krangel om en mobiltelefon. Treffet mellom de to gruppene endte med vold, hvor de beskylder hverandre for å ha startet slåssing og voldsutøvelse.

31-åringen er også tiltalt for en rekke trusler som er sendt på sms til mor til ekskjæresten, og til andre han hadde besøksforbud mot. For en stor del erkjente 31-åringen det han var tiltalt for, bortsett fra voldsutøvelsen da de to gjengene støtte sammen.