INTIMT: En rekke småhus er bygget opp i parken, der de aller minste har sine egne rom og sitteplasser. Foto: Roar Greipsland
STASELIG ILDER: Dyreparkeier Asbjørn Hansen har i år en staselig og velvoksen hannilder å vise frem. Foto: Roar Greipsland
TITTER: En av de små hestene titter frem inne fra fjøset. Foto: Roar Greipsland

LINDESNES: — Imponerende, ikke sant? I hele vinter har vi trent for å få tillit hos den, og nå logrer den nesten som en hund, ler Asbjørn. Den ellers så svært skye fjellreven vil trolig bli et godt trekkplaster i sommer. Midtsommers kommer det også et helt valpekull med fjellrever til parken, og dermed skal det også bli mulig å oppleve de små få sine daglige doser melk.

Flere besøkende

Dyreparkeieren med Hansen til etternavn er i full sving med sin syvende sesong hjemme på gården. Fra starten i 2006 med 5500 besøkende har parken økt i popularitet år for år. Siste sesong endte med 15.000 inn porten.

— Rundt en tredjedel av de besøkende kommer fra kristiansandsregionen. Denne parken er liten og intim, hvor foreldre kan ha full kontroll over de minste mens de sitter ned for å slappe litt av. Nærheten til dyrene er nok også avgjørende. Her får de minste lov til å klappe både geitekillinger og hundevalper, kattunger og kyllinger, forklarer Asbjørn. Akkurat den biten av parktilbudet er umåtelig populært.

27 ulike arter

Tirsdag er det klart for sesongåpning, og de siste par månedene har arbeidsdagene blitt svært så lange. Gjennom vintersesongen har han flere dyr i parken, men sent denne uka kom et betydelig antall nye dyr til parken. Hele 27 arter kan dyreparkeieren stolt vise fram i år.

Alpakkaer og mink

— To alpakkaer skal være på plass til åpningen. Vi har esel, hest, et utall hønsefugler, valper, kalver, lam og kje. Hester og villsau, og nå har også en ilder kommet på plass i dyreparken, forklarer Asbjørn. Den er også tam nok til å holdes, men det forbeholdes eieren og hans ansatte. Minken er fortsatt sky som før, men har det unektelig fint i det store buret sitt.