AGDER: Du behøver slett ikke gå alene. Eller "bare" med ektefelle og kjæreste, skjønt det kan være hyggelig nok. DNT Sør (Den Norske Turistforening) har drøssevis av tilbud for folk i alle aldre, og hva er vel hyggeligere enn å bli kjent med andre turglade?

— Dere har et vell av tilbud, det kan jo nesten bli vanskelig å velge! Hva er mest populært, fagsjef for aktiviteter Per Thomas Skaanes?

— Det kommer litt an på hvordan du ser på det. Barnas Turlag samler jo alltid massevis av mennesker. Da kan det fort komme opp i 100 deltakere, litt avhengig av hvor turene går, sier han.

Noe for enhver smak

Vi tok en nærmere kikk på aprilprogrammet, og utvalget er imponerende. Søndag 14. april inviterer Barnas Turlag i Mandal til blåveistur i Hålandsheia. Vi får håpe blåveisen kjenner sin besøkelsestid! Den tilsvarende foreningen i Vennesla satser på en kosetur inn til hytta i Murtedalen helgen etter, mens du søndag 21. april kan være med på en spennende og utforskende tur rundt på Odderøya, på stier der man sjelden går.

— Dere har også tur på dagtid på tirsdagene, med fontenen på Torvet i Kristiansand som utgangspunkt?

— Ja, dette er et gratis tilbud for alle, du bare tropper opp slik du går og står. Så blir det en rundtur, gjerne i Baneheia eller på Odderøya, i moderat tempo. Ellers har vi Senior en og Senior to, alt etter hvor fort man ønsker å gå. De fleste velger gruppa som går både lengst og fortest. I snitt deltar gjerne 50-60 stykker, forteller Skaanes.

Skitur 20. april

Ellers er det bare å velge og vrake. Fra kurs i GPS til kart og kompass som alltid bør være i sekken. Vårens "nest vakreste eventyr" kan du fremdeles hive deg på, dette er en skitur med overnatting i Bossbu og kanskje en bestigning av Urdalsnuten om værgudene er i godlage lørdag 20. april.

Du trenger ikke være medlem av DNT, arrangørene seg gjerne at du prøver ut om dette er noe for deg. Og du er hjertelig velkommen som medlem etterpå. Da har du selskap med 6600 andre i DNT Sør.