MANDAL: – Alle undersøkelser viser at folk flest ønsker god tilgang til norsk mat. Folk er enige i de overføringene staten gir til landbruket for å få det til, sier fylkesleder i Vest-Agder Bondelag Birte Usland.

Delte ut

Onsdag formiddag sto hun sammen med flere andre bønder på torvet i Mandal og delte ut nistepakker med brød og godt pålegg, alt sammen laget på kafeen Nabostua i Øvrebø.

POSITIVE: Fylkesleder i Vest-Agder Bondelag Birte Usland støtter seg til nordmenn som er svært positive til å kjøpe mat fra norsk landbruk. Men hun vil ha bedre merking i butikkene slik at forbrukerne ser hvor maten kommer fra. Foto: Jarle R. Martinsen

Ved siden av sto en solid traktor med rundballer på gaffelen.Bøndene ønsker å vise seg fra en positiv side. I fjor var det en langt hardere og tøffere markering fra bondelaget da det ble brudd med regjeringen i jordbruksoppgjøret.

Nødvendig

– Det var en helt nødvendig markering i fjor og kan raskt skje i år også, sier Usland.

NABOSTUA: Det var kafeen Nabostua i Øvrebø som hadde laget nistepakkene som ble delt ut i Mandal. Det smakte utmerket! Foto: Jarle R. Martinsen

Om et par uker legger bondeorganisasjonene fram sitt krav i jordbruskforhandlingene. I begynnelsen av mai får de svaret fra regjeringen.Enn så lenge deler altså bondelaget ut nistepakker rundt over hele landet.

– Vi ønsker en bedre merking av matvarene i butikkene for å vise folk tydeligere hvor maten kommer fra. Vi tror det vil få flere til å velge norske produkter, sier Usland.